Oda-vissza nulla forint

(IT.news szubjektív)

A T-Com és a T-Mobile január 16-tól vezeti be első közös ajánlatát, az – ideális esetben – kedvezőbb telefonálást biztosító "Oda-Vissza" kedvezményt, amely egész nap 0 forintos percdíjért biztosít telefonálást mobil és vezetékes számok között. Természetesen, ahogy megszokhattuk, nem mind között és nem ingyen.

"Az ajánlat rendkívül kedvező, hiszen egész nap 0 forintos percdíjért biztosít telefonálást mobil és vezetékes számok között, így nem kell alkalmazkodni a csúcs- és a csúcsidőn kívüli időszakok váltakozásához" – szól a Magyar Telekom sajtóközleménye.

A teljes képhez szerkesztőségünk véleménye szerint azért még hozzátartoznak a következő információk is: egy vezetékes T-Com telefonszámhoz legfeljebb négy T-Mobile számot választhatunk, amelyeket ezután 0 forintos percdíjjal hívhatunk – bruttó 990 forintos havidíj fejében T-Com oldalról. T-Mobile oldalról ehhez még hozzáadódik SIM kártyánként további bruttó 990 forint, ugyanis az ajánlat csak együttes megrendelés esetén vehető igénybe. Cserében ezekről a számokról is 0 forintért lehet a többit tárcsázni, plusz azt az egy vezetékest, amelynek előfizetője kiválasztotta őket. Gyors fejszámolás alapján tehát, amennyiben négy T-Mobile telefonszámot szeretnénk "ingyen" hívni a jövőben, az összesen 4950 forintunkba kerül havonta (négyszer 990 forint SIM kártyánként + 990 forint).

Jó hír viszont, hogy további havi bruttó 790 forintért még kiegészítő opciót is választhatunk, amelynek köszönhetően a T-Com ügyfeleként a kiválasztott T-Mobile számok mellett további két T-Com vezetékes számot 0 forintos percdíjért hívhatunk.

A T-Mobile előfizetőinek is lehetőségük van kedvezményesen hívható T-Com számot választani, de a közlemény szerint csak azoknak, "akik megfelelnek a kedvezmény igénybevételi feltételeinek, jogosultak T-Com számot választani, a megfelelő feltételek teljesülése mellett". Az eddigi megrázkódtatások után annak, hogy ezek a "megfelelő feltételek" pontosan mit takarnak, már nem volt lelkierőnk utána járni, nehogy újabb rejtett költségekre bukkanjunk, és még negatívabb kicsengésű hírt kelljen közölnünk erről az amúgy minden bizonnyal forradalmi és ügyfélbarát kezdeményezésről.

Szentesi Kálmán

Azóta történt

Előzmények