Már vezetékest és mobilt is hív a T-Com Klipje

A T-Com és a T-Online Klip néven tavaly októberben jelentette be közös VoIP (IP-alapú hangtovábbítási) szolgáltatását, és már akkor megígérték, hogy az interneten keresztüli ingyenes hívások lehetősége decemberre kibővül a vezetékes és mobilszámok elérhetőségével is. Ezt az ígéretet kis csúszással január végére sikerült teljesítenie a telekomcégnek, így mától a Klip segítségével ezek a számok is tárcsázhatók a számítógépről.

A szolgáltatás bővítését követően a Klip felhasználók közötti, IP-hálózaton belüli hívások ingyenesek maradnak. A vezetékes irányba történő hívások percdíja bruttó 8 forint minden időszakban, függetlenül attól, hogy helyi vagy távolsági hívásról van szó. A mobil hívások díja csúcsidőben bruttó 55 forint, csúcsidőn kívül bruttó 35 forint. A nemzetközi irányba történő hívások ára díjzónáként változó, akár bruttó 15 forint is lehet (Ausztria vezetékes irányban). A díjazás másodperc alapon történik. A szolgáltatásnak nincsen havidíja és nincs kapcsolási díj sem, csupán szélessávú internetkapcsolat szükséges hozzá. A T-Com előfizetői a hívások díját utólag, a számlával együtt fizetik ki, a hívások díja a havi T-Com számlán jól elkülönítve jelenik meg.

A Kliphez ezentúl már egy 06-21-es telefonszámot is kap a felhasználó, amelyet T-Com hálózatból hagyományos telefonról is fel lehet hívni. Ezek a telefonszámok 8 forintos percdíjjal hívhatók, illetve az XXL és Favorit Plusz díjcsomaggal rendelkező ügyfelek csúcsidőn kívül 0 forintos percdíjjal tárcsázhatják őket. A 06-21-es hívószámot a www.t-com.hu és a www.t-online.hu honlapok Klip oldalain kezdeményezhető regisztráció során kapja meg a felhasználó. A szolgáltatást sajnos továbbra is csak a T-Com ügyfelei vehetik igénybe, a szolgáltató azonban ígéri, hogy hamarosan más társaságok ügyfelei is regisztrálhatnak.

Február folyamán a T-Com analóg IP-telefonadapterekkel is megjelenik a piacon, így ezek segítségével az ügyfél úgy tudja használni internetes telefonját, hogy nem kell közben a számítógépét bekapcsolva tartania. Az ATA-adapterekhez hagyományos telefont is lehet csatlakoztatni. Az eszközök megvásárolhatók lesznek a T-Com online áruházában, a T-Pont üzletekben és a nagyobb áruházakban.

Azóta történt

Előzmények