Segíti a solarisos fejlesztőket a Sun

A Sun Microsystems olyan új eszközöket és technológiákat jelentett be, amelyek leegyszerűsítik a Solarison futó webes alkalmazások fejlesztését az induló vállalkozások és a Web 2.0-ás fejlesztők számára. A megrendelők – állítja a cég – ezeknek köszönhetően könnyebben és korábbi fázisban vezethetnek be teljesítményre és biztonságra optimalizált, olcsón – vagy éppen ingyenesen – elérhető megoldásokat.

A bejelentett újdonságok az alábbiak:

 

  • Solaris Express Developer Edition: ez az OpenSolaris projekt keretében létrehozott új, ingyenes változat első kiadása, amely normál asztali számítógépeken és noteszgépeken biztosít Solaris, Java és Web 2.0-ás alkalmazások fejlesztésére optimalizált, integrált fejlesztői környezetet.
  • AMP csomag: a Solaris 10 operációs rendszerre nemrégiben optimalizált Apache, MySQL, PHP/Perl/Python (AMP) csomag a biztonságos webes alkalmazások és szolgáltatások fejlesztését és gyors bevezetését könnyíti meg.
  • Sun Startup Essentials Program: a program olyan új elemekkel gazdagodott, amelyek az induló vállalkozásokat terhelő kiadások mérséklését, valamint a fejlesztési ciklus és a piacra jutás felgyorsítását szolgálják. A programban részt vevők az ingyenes szoftverek mellett többek között jelentős kedvezménnyel juthatnak hozzá SPARC és/vagy AMD Opteron processzoros szerverekhez, tárolórendszerekhez.

„A fejlesztők munkájának megkönnyítése és a webes megoldások piacra kerülésének egyszerűsítése mellett a Solaris 10 operációs rendszeren futó alkalmazásokat üzemeltető mérnökökre is gondolunk. A közelmúltban jelentettük be, hogy a Solaris 10 operációs rendszert új biztonsági és virtualizációs funkciókkal bővítettük. Ennek kapcsán az érdeklődő cégek linuxos rendszermérnökeinek most egy egynapos ingyenes továbbképzési lehetőséget ajánlunk. A résztvevők elmélyülhetnek a rendszer olyan kulcsfontosságú fejlesztéseiben, mint például a Dynamic Tracing, a konténerek, a prediktív öngyógyítás és a ZFS” – mondta el még Kristóf Judit, a Sun Microsystems Kft. marketingigazgatója.

Azóta történt

Előzmények