A lakosság háromnegyedét lefedi a T-Mobile széles sávú hálózata

A mobilinternet-piacon közel 50 százalékos részesedéssel piacvezető T-Mobile tegnap jelentette be, hogy 3G/HSDPA-hálózata már 401 magyarországi településen érhető el, és a lakosság 73 százalékához jut el. A vállalat kiemeli, hogy a hálózatfejlesztés során kiemelt szempont a jó minőségű kül- és beltéri lefedettség. Tény, hogy a szolgáltató a hazai mobilinternetes mezőnyben rekordnak számító sávszélességet garantál: letöltési irányban 2 Mbps-ot, feltöltési irányban pedig 800 kbps-ot biztosít minimálisan – a riválisok által vállalt értékek több mint tízszeresét.

A hazai operátorok (főként a Pannon és a T-Mobile) a mobilinternetes lefedettségben is versengenek egymással. E számháború azonban az ügyfelek számára nem mindig követhető, mivel a felek gyakran csak a számukra előnyös mutatókat kommunikáljál. A Pannon például a településszámot tekintve első 421 3G-s településsel, de következetesen tartózkodik annak nyilvánosságra hozatalától, hogy a lakosság hány százalékához jut el a széles sávú hálózata. Nem véletlenül: az operátor sok városban – főleg beltéren – kisebb lefedettséggel van jelen, mint riválisai. A Vodafone a weboldala tanulsága szerint 337 településre, a lakosság 62 százalékához vitte el 3G-hálózatát.

Azóta történt

Előzmények

  • Berobban a mobilinternet

    Több mint félmillióan használnak mobilinternetet Magyarországon. Egyértelmű, hogy a mobiltelefonálás után a szabad internetezés is tömegeket hódít meg.

  • Pannon: 419 településen van gyors mobilnet

    A magyarországi szolgáltatók közül a Pannon jutott el a legtöbb településre a 3G-vel, majd a sorban a T-Mobile és a Vodafone következik.

  • A Pannon és a T-Mobile is bünteti a „túlfogyasztókat”

    Ma valóban korlátlan mobilinternet nem létezik Magyarországon. A hiányos tájékoztatás miatt sok felhasználó fog csalódni.