iPhone: nem lehet elég korán kezdeni

(Infolbulvár) Minden tizedik brit szülő úgy gondolja: már négyéves, óvodás korban is megengedhető a gyerekeknek, hogy saját mobiltelefonjuk legyen – derül ki egy kétezer, tíz év alatti gyermeket nevelő szülő megkérdezésével készített felmérésből. A cloudalapú biztonsági megoldásokat, köztük okostelefonokon és tableteken futó tartalomszűrő alkalmazásokat is kínáló Westcoastcloud megbízásából elvégzett vizsgálatból az is kiderül, hogy az Egyesült Királyságban az e korcsoportba tartozó kisiskolások vagy óvodások közül minden tizediknek már van iPhone-ja, minden huszadiknak pedig iPadje.

A szülők jellemzően – 68 százalék mondta ezt – azért vásárolnak mobiltelefont vagy okostelefont a kisgyermekeiknek, hogy bármikor el tudják érni őket, 17 százalékuk azonban elismerte, hogy kifejezetten a gyerek kérésének engedve vette a készüléket.

A felmérésből az is kiderült, hogy a tíz év alatti diákok közül majdnem minden tizedik regisztrált már valamelyik közösségi oldalra, annak ellenére, hogy például a Facebookon vagy a MySpace-en a minimális korhatár tizenhárom év. A szülők válaszai szerint a gyerekek negyede rendelkezik e-mail fiókkal.

A brit óvodás és kisiskolás korú gyerekek jelentős hányadának nem okoz gondot a telefonálás, minden ötödik tud sms-t küdeni, minden huszadik meg tud írni és el tud küldeni e-maileket, tíz százalékuk képes használni az internetet, míg telefonnal fotót vagy videót készíteni minden negyedik tud.

Azóta történt

Előzmények