A gyerekek is iPadet vennének

Októberben arról kérdezett meg 6-12 éves amerikai gyerekeket a Nielsen piackutató, hogy milyen elektronikai eszközöket vennének – vagy inkább szeretnének kapni – fél éven belül. A nagy karácsonyi bevásárlási roham előtt publikált listát nem várt módon az Apple iPad vezeti.

A vizsgálat eredményei szerint az általános iskolás korú amerikai gyerekek jó részének vágyálmai között szerepelnek az Apple termékei. Meglepő – és Steve Jobs marketinggépezetének hatékonyságát bizonyítja –, hogy a megkérdezettek inkább szeretnének iPadet vagy iPod touchot, mint játékkonzolt. A játékok futtatására is alkalmas iPod touch médialejátszó a kívánságlistán az összevont második-harmadik helyen áll, előrébb, mint a Nintendo hordozható konzolja és a PlayStation 3.

A gyerekek 31 százaléka venne vagy kapna szívesen iPadet, 29 százaléka általában számítógépet vagy iPod touchot, 25 százaléka Nintendo DS-t. Okostelefonra vagy „nem okos” mobiltelefonra 21 százalék vágyik, míg a felmérésben külön kategóriaként kezelt iPhone-t a megkérdezettek ötöde szeretne. Az e-könyv-olvasó egyelőre nem izgatja túlságosan ezt a korosztályt: csupán minden tizedik gyerek örülne egy ilyen készüléknek.

Az idősebb, 13 év feletti korosztályban mások a preferenciák. A Nielsen adatai szerint itt a kívánságlistát a számítógép vezeti, a televízió és az okostelefon előtt, az iPad csak a negyedik helyen áll, ezt pedig a Blu-ray-lejátszó és az e-reader követi. Az idősebb korcsoportban a játékkonzolok iránti érdeklődés szerényebb, e gépek közül Nintendo Wiit szeretnének a legtöbben (15 százalék).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények