Nagyot lépnek előre a Waymo robottaxik

Benyújtotta a kérelmeket a Waymo: Los Angelesben is terjeszkedne az önvezető szolgáltatásával.

A Waymo a napokban közölte, hogy benyújtotta a szükséges kérelmeket a hatóságokhoz, és Los Angelesben terjeszkedne az önvezető szolgáltatásával.

Az Alphabet önvezetős részlege jelenleg San Franciscóban üzemel, de a licenc segítségével Los Angelesben is működhet. A tesztek már zajlanak Kalifornia legnagyobb városában, meghívásos alapon.

A Waymo az ígéretei szerint együtt kíván dolgozni a helyi törvényhozókkal, segélyszolgálatokkal és szervezetekkel az önvezető szolgáltatás elindításán.

Korábban közölték, hogy a teljesen önálló, emberi sofőr nélküli autóikat Phoenixben autópályákon is tesztelik, ott egyébként már kínálnak városi utakat is. Emellett Austinban is elindítanák a szolgáltatást.

A kereskedelmi, teherautós önvezetés mögül tavaly azonban kihátrált a cég, miután hatósági aggályokba ütközött az iparág.

Mindez annak fényében különösen jó eredmény lehet a Waymo számára, hogy az ágazat alapvetően megtorpant az utóbbi időben, a General Motors alá tartozó Cruise pedig minden utat leállított az USA-ban, miután egy baleset miatt tavaly felfüggesztették a sofőr nélküli járműveit.

Azóta történt

Előzmények