Hatósági célkeresztben a Tesla a legutóbbi tűzeset miatt

Nagy botrányt okozott a Vancouverben kigyulladt Tesla Model Y, amely a sofőrre zárta az ajtókat – az amerikai és a kanadai hatóságok is vizsgálódnak azóta.

Bár nem túl gyakoriak a hasonló esetek, annál nagyobb vihart kavart a médiában annak a Tesla Model Y-nek a története, amely a kanadai Vancouverben gyulladt ki, majd a sofőrre zárta az ajtókat és ablakokat. A jelentések szerint hibaüzeneteket kapott a 2021-es autó tulajdonosa, majd füst és tűz keletkezett – az autóból pedig csak az ablakok betörésével tudott kijutni.

Az amerikai NHTSA a múlt hét végén kért információkat a Teslától a konkrét esettel kapcsolatban. A médiának jelezte a hatóság, hogy tudnak a balesetről, és az ügy kapcsán már egyeztetnek a gyártóval.

Nem sokkal ezután a kanadai közlekedésbiztonsági hatóság is vizsgálni kezdte a történteket, a gyártóval közös elemzés során próbálják majd kideríteni a tűz okát.

Bár a Teslát az utóbbi időben rengeteg súlyos vagy aggasztó hiba miatti visszahívás és hatósági vizsgálat érintette, ilyesmik kisebb-nagyobb mértékben, de a többi autógyártóval is történnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények