Letölthető a Thunderbird 3 első fejlesztői verziója

Nemrég adtunk hírt róla, hogy a Mozilla Messaging szerverére felkerült a Thunderbird levelezőprogram következő változatának „pre-alfa” verziója. Tegnapelőtt óta viszont már hivatalosan is elérhető a Thunderbird 3.0 alfa, pontosabban a fejlesztői változat, melynek kódneve: Shredder Alpha 1.

Akárcsak a szintén fejlesztés alatt álló Firefox 3, a Shredder is a Gecko 1.9 motort használja, s ebből következik, hogy az új verzió csak a Windows 2000-től kezdődő Microsoft operációs rendszerekkel működik együtt.

Az új program egyik fontos újítása lesz, hogy – bár nem alapértelmezésben, de – lehetőséget ad a böngészőkben már megszokott füles (tabos) elrendezésre, működtetésre. Megkönnyítették ezen kívül a kiegészítők és témák menedzselését is (ami a Firefox jelenlegi változatának talán legsikeresebb újítása lett), melynek segítségével igen sok hasznos kisalkalmazás integrálható egyszerűen a levelezőkliensbe. A későbbiekben még ugyancsak bekerül majd a Lightning nevű, a határidőnapló funkciót biztosító kiegészítő is, de ebben a korai verzióban ez még nem szerepel.

A következő fejlesztői verzió, az alfa 2 a várakozások szerint júliusban jelenik meg.

Azóta történt

Előzmények