Bevonja a chatbotokat a chiptervezésbe az NVIDIA, AI-csúcsra megy Musk

Míg az NVIDIA AI és chatbotok segítségével tenné hatékonyabbá a chiptervzetést, addig a brit AI-csúcsra Kína és Elon Musk is ellátogat. Joe Biden elnöki rendelettel lép fel az AI-kockázatok ellen.

Túl sok időt vesz igénybe a senior és a junior tervezők közötti kommunikáció, továbbá a tesztelések. Így az NVIDIA az AI-ra kódírást bíz, tesztelési eszközöket fejleszt, valamint 30 évnyi vállalati adatot etet a nagy nyelvi modellekkel a chiptervezésről, hogy fokozza a hatékonyságot – hozzátették, nem az embereket akarják leváltani, csak a munkájukat hatékonyabbá tenni.

Ha pedig már NVIDIA, akkor Jed McCaleb kriptomilliárdos nonprofit szervezete 500 millió dollárnyi NVIDIA chipet vásárolt, majd bérbe adja a számítási kapacitást hosszú és rövid távon elérhető árú AI-projektekhez. A Voltage Park 24 ezer H100-as chippel rendelkezik.

Zöldebb chipszektor és az AI

Tajvan chipszektora az AI-trend miatt állítólag arra készül, hogy kormányzati segítséggel 2050-re karbonsemlegessé váljon. Ez nehéz feladat, a megújuló energiákra nagy figyelem jut, most ugyanis nem éppen környezetbarát a szektor működése és energiakiszolgálása.

Brit AI-csúcs, Musk is ott lesz

A britek által tartott AI-csúcstalálkozón ott lesz az EU részéről Ursula von der Leyen, az EB elnöke, valamint Vera Jourova alelnök is. A két napos esemény nemzetközi párbeszéd az AI szabályozásáról, amelynek úttörő szerepét Nagy-Britannia vállalná.

A jelentések szerint ott lesz a kínai technológiáért felelős miniszter, valamint Elon Musk is. A nagyjából 100 résztvevő listája nem nyilvános, de Kamala Harris amerikai alelnök érkezését is megerősítették.

Lép a TikTok, szigorít a G7

A TikTok, a Snapchat és a Stability AI számos ország közreműködésével ígéretet tett, hogy együtt dolgoznak az AI által generált, gyermekekhez köthető szexuális tartalmak felszámolásán.

A G7-országok eközben most egyeznek meg egy vállalásról, amit az AI-fejlesztő cégek kell, hogy átvegyenek majd, mivel a kormányzatok csökkentenék a kockázatokat és a káros célú használatot.

Az USA is lépett, itt az elnöki rendelet

Joe Biden a híreknek megfelelően elnöki rendelettel lépett fel az AI-kockázatok mérséklése érdekében, tekintettel a fogyasztókra, dolgozókra, kisebbségi csoportokra és a nemzetbiztonságra. Az AI-rendszerek fejlesztői, amennyiben nemzetbiztonsági, gazdasági, egészségügyi vagy biztonsági kockázatot jelenthetnek, kötelesek biztonsági tesztek eredményeit megosztani a kormánnyal, mielőtt termékük megjelenik. Tesztelési szabványokat és atomipari, biológiai, kémiai, kiberbiztonsági fenyegetéseket is vizsgálnak majd.

Azóta történt

Előzmények