Április végével búcsúzhatunk a Hangouts API-tól

Megint felgyűltek a chatprogramok a Google háza táján. Most a Duo és az Allo éli túl az üzleti célú racionalizálást, míg a vállalati ügyfelek felé fordul a Hangouts.

Kivezeti a Hangouts API-t a Google, derül ki a gyakran ismételt kérdések szekcióból, amire a SiliconANGLE bukkant rá a napokban. A csevegőszoftver a keresőóriás egyetlen olyan megoldása, ami okostelefonon és asztali környezetben egyaránt működik, tehát a külső fejlesztőknek megfelelő rugalmasságot biztosít.

Néhány kivételtől eltekintve lezárja a platformot a Google, ennek hivatalos dátuma április 25. Nem volt nagy bejelentés, mindössze az API-val dolgozó fejlesztők kaptak e-mailt, illetve a gyakori kérdések szekció frissült. Valójában már most sem támogatott az interfész, de tavaszig még használható marad.

Ami április végét követően is megmarad a külsős alkalmazások számára, az a hívás funkció, illetve a nagyvállalati integrációk, például a Slack együttműködést nem érinti a változás. A Hangouts helyett a Duo és az Allo számíthat arra, hogy a fő video- és chatplatformmá váljon, bár ezeknek nincs asztali változata, ami okozhat némi fejtörést azoknak, akik eddig szabadon válthattak eszközeik között a Hangouts, illetve az erre épülő külső programok használata közben.

Magyarázatában a Google arra hívja fel a figyelmet, hogy eredetileg a Hangouts a Google+ részeként, a szociális kapcsolattartás eszközének pozicionált megoldás volt, most viszont az üzleti felhasználás felé mozdítják el a platformot és annak további fejlesztését, tehát a vállalati ügyfelek igényeit elégítik majd ki a szoftverrel.

Azóta történt

Előzmények