Mire jó a virtuális valóság? Például szexiskolára

Kicsit sok a rizsa a szolgáltatás marketingkampányában, de egyértelmű, hogy mi a cél: előfizetéses virtuális pornóra építeni egy vállalkozást.

Egy pornóipar vállalkozás, a BaDoink a múlt héten indította el a Virtual Sexology nevű rendszerét, melynek bejelentett célja, hogy a VR (virtual reality – virtuális valóság) technológiáját szexuális ismeretek oktatására használják. A projekthez megnyertek egy neves pornószínésznőt, August Amest, aki tavalyi teljesítményével díjat (az AVN „pornó Oscarját” a „legdögösebb kezdő” kategóriában) is nyert a befolyásos, felnőtt tartalmakkal foglalkozó szakmai magazinnál, illetve a másik oldalról Tommy Gunn, a sokszoros díjnyertes amerikai pornósztár a másik „tanár”.

August Ames tanár néni 3D-ben
[+]

A VR-headseteket használók beléphetnek a virtuális térbe, ahol a fent említettek három dimenzióban tartják az óráikat, melyek az ígéretek szerint mindenre kiterjednek: légzőgyakorlatok, a Kegel-féle intimtorna, számtalan szexuális trükk és módszer – ezek kialakításához szexológus szakembereket is felkértek. Sőt, a programba bejelentkezők részt vehetnek olyan képzéseken is, amikor egy szexuális segédeszközt („tele-dildó”) használhatnak, mely szinkronizálva működik a bemutatott gyakorlatokkal, így valódi fizikai élményt nyújt.

A BaDoink természetesen erős marketinggel készült az indulásra, a vezetőjük szerint a Virtual Sexology célja az, hogy az erotika és a képzés közötti szakadékot áthidalja.

A szolgáltatás ára egy napra 1, egy hónapra 25, egy évre 72 amerikai dollár, támogatják a ma népszerű VR-készülékeket (Oculus Rift, Samsung Gear VR), de az előfizetés mellé ingyen ajánlanak egy saját fejlesztést is, mely a Google Cardboardra épül.

Azóta történt

Előzmények