Új hozzászólás Aktív témák

  • Kergeboci

    tag

    1984 május, 40 évvel ezelőtt. Bemutatták az Indiana Jones 2. részét, és ahogy annak lennie kellett, le is tarolt minden más filmet, bevétel és nézőszámok tekintetében.

    Indiana Jones and the Temple of Doom
    Indiana Jones és a végzet temploma

    A baj csak az, hogy én :sárdobálást váró arc:, nem szeretem az Indiana filmeket.

    Az első és a harmadik részt láttam. Már nem rémlik melyik idegesített jobban, szerintem a 3.nál akadtam ki. Ott hangzott el minden 32. másodpercben, azaz a film alatt 8500-szor a főcímdal? Vér folyt ki a fülemből.

    Hát, ahogy ez a rész kezdődött, esélyes volt, hogy az első fél órában abba is hagyom. A musical betét után, egy James Bond leggagyibb elemekkel fűszerezett Bud Spencer és Terenc Hill filmbe csöppentem. Csak amíg az utolsó páros egy percre sem vette komolyan magát, addig ez próbálkozott.

    Szerencsére Indiába pottyanva, javult a helyzet, és elkezdett egyfajta kaland filmként működni. Meglepő mód, a templomos részek, egész komolyra sikeredtek. Már-már horrorisztikusnak is mondanám. Még tetszett is. Csak aztán hullámvasútra ültünk és visszacsöppentünk a hülyéskedésbe.

    Szerencsére a zenét ebben a részben nem tolták túl, sőt, pár másodpercre még a Dual of Fate is felcsendült (vagyis a Dual of Fate-be csendült fel ezek szerint a Temple of Doom), Ke Huy Quan is elviselhetően volt csak idegesítő, úgyhogy végül is elvoltam vele. És legalább bezártam a kört (a folytatásoknak meg biztos hogy neki nem megyek.. majd 40 év múlva, talán).

    Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Új hozzászólás Aktív témák