Új hozzászólás Aktív témák

  • myckey

    veterán

    Ezt a Gojira - 1.0 moviet, 15 misiből " dobták" össze...Ezzel nem kicsit odapirítva, a hatalmas, gigamega, masterpísz blockbustereknek, persze usánkára és holivúdra gondolok.

    Elég jó kritikákat kapott, innen is meg onnan is. Meg is érdemli.

    A CGI sántít néhol, máskor viszont nagyon eltalálták a látványt, és itt összességében is értem, beleértve a háborús időszakot és atmoszférát. Ez egyébként nagyon megy a filmben, sokat nyom. A szerencsétlen időszakot, jól ábrázolja. Korrajz, karakterdráma, katasztrófafilm, Kaiju. Jó ha az ember átlátja ezt az időszakot, az ottaniak értékrendjével, társadalmi normáival, berendezkedésével etc...

    Számtalanszor háttérbe is szorul kedvenc gyíkunk, "aki" egyébként roppant kegyetlenre és eredetire sikeredett, visszatért a gyökerekhez ! Itt mondjuk ismét van némi zavar az erőben, mert az animálást nem mindig siekrült eltalálni, kiegyezni.
    Nem sok játékidőt kapott, de amikor feltűnik, akkor ott van a szeren Godzi ! A megtépázott játszóteret, szétkapja mint foxi a lábtörlőt. Nincs csöpögés, nincs ajnározás, sem túltolt politika fröcsögés ( Shin Gojira kicsit nekem erős volt ezen a téren, de az erre épült, és értékeltem ahogy kifordították, a humor egy típusával ).

    Akad azért pátosz, színészek ( túl) alakítása és a befejezés " érdekessége" , vagy némi logikai bukfenc a sztoriban, karakterek cselekedeteiben, ezeket is hozzá lehet csapni negatívnak összességében.

    A hangzás, a látvány ( en bloc ), atmoszféra, Gojira eredetisége és megformálása, a karakterek, történetvezetés ... ezek nálam mind -mind kiemelik, és közel a legjobb helyre helyezik el, ami a Godzillas mozikat illeti.

    "Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

Új hozzászólás Aktív témák