-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mela Kehes
addikt
Pont rosszkor keveredtem ebbe a topicba, nagyon éhes lettem.
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
rii
nagyúr
pácolásról kérhezhetek egy olyat, hogy elég ha az olaj ellepi a húst, vagy le is kell légmentesen zárni a edényt?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
köszönöm
és akkor jobb felül egy keskeny szájú edénybe csinálni ezt, hogy kevesebb olajjal meg lehessen oldani?alapvetően olivaolajjal szeretek bármit is csinálni, ... pácolást is azzal csináljam? drága mulatság, nem? vagy kevés olajjal is meg lehet úszni?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
PindurAnna
Közösségépítő
Egyszerű és gyors csemege..leveles tészta baconnal átkötve és megsütve
Rii én nem tudom te hogy csinálod, hogy önteni akarod rá vagy miért írtál szűk szájú edényt? Én a fűszereket olajjal elkeverem és egyesével egy nagy ecsettel bekenem a husikat. Nem lepi el és nem tocsog az olajos fűszerben. 2-3 napra előre megcsinálom, de naponta megforgatom a felsőt az alatta levővel. Folpackkal szoktam betekerni, hogy a szag ne járja át a hűtőt és így jobban puhítja a keverék a húst. De lehet tejjel és kefírrel is pácolni, ami még jobban puhítja a húst!
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
rii
nagyúr
válasz PindurAnna #2005 üzenetére
igen öntöttem.. paráztamh ne érje levegő a húst
legközelebb másképp csinálom majd akkor, nem fürdetem meg olajban
most csak mustár és só volt - persze sót mondják h nem szabad.
de isssteni lett.a sütéssel van gondom
tefalban fröcsög az olaj össze-vissza, meg olajszag vansütőben hgy lehet megsütni jól?
olajat alátenni? mint egy bundáskenyérnek?elnézést a hülye kérdésekért ... "azért van konyhám, mert adták a lakáshoz"- tipusú ember vagyok
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mormota
senior tag
ha tepsibe teszed az olajosan pácolt hust, akkor nem kell alá semmi, mert az olaj már eleve adott
célszerű letakarni a sütés első felében aluminiummal az egész tepsit, hogy először puhuljon a hús, utána a folpak levétele után pedig pirulni tud majd.
lehet alatta körettel-köret nélkül, ami jól esikszerk: ja és a serpenyőben kisütött húst jó előtte kicsit letörölgetni, lecsöpögtetni, mert a sok olaj csak árt a dolgoknak (ahogy írtad fröccsöl)
próbáld meg kézzel leszedni róla annyi olajat, pácot amennyit csak tudsz, úgy is ha elég ideig pácolódott, akkor marad benne elég.
aztán az egész sütés végeztével lehet csinálni a pl tejes mustáros mézes pácból nagyon jó öntetet. mindet bele a serpenyőbe amiben a hús sült, és kicsit felforralni, besűríteniha nagyon olajos a pác, akkor abból inkább ne
[ Szerkesztve ]
Illusztrálok, tehát vagyok
-
zuzu000
őstag
Sziasztok!
TI, hogy eszitek a tejbegrízt? Rászórjátok a kakaót, és úgy, vagy összekeveritek, és úgy toljátok be?
-
mormota
senior tag
1: ami éppen megfelel a méreteknek (fémtál, műanyag lezárható-nem lezárható....akkor lefóliázom, hogy ne eregesse a szagokat) egyébként bármiben lehet. a befőttes azért jó, mert viszonylag kevés olaj is elfedi a cuccot.
nem feltétlenül lényeg, hogy lepje el az olaj, elég ha meg van locsolva, és az 1-2 nap alatt forgatva benne.2: attól függ mit sütöttél benne, és az mennyire "szennyezte össze" az olajat.
mivel én egy évben használok kb 2 litert, így nem igazán tudok nyilatkozni a dologról
illetve csak annyit, hogy amiket sütök benne, azok után még max 1x. tehát összesen 2x használom ugyanazt az olajat.de ha majd használod, és utána lehűl, szagold meg, és ha érdemesnek találod a további használatra, akkor egy fémhálós szűrőn át leszűrve - az alját otthagyva- töltsd egy üvegbe, amit le tudsz zárni a következő használatig.
nekem azért egyszerűbb, mert pl fasírtgolyót sütök csak bő olajban, így a következő adag amit kisütök, az is fasírtgolyó lesz, és nem lesz a pl rántott húsnak fasírtgolyó íze. (remélem érthető)
[ Szerkesztve ]
Illusztrálok, tehát vagyok
-
rii
nagyúr
válasz mormota #2011 üzenetére
köszönöm! követtem az instrukcióidat és a pácolás már jól megy (:
lehet h a korábban írt tepsis módszeredet fogom követni
mert ez így gyilkos (-: ... serpenyőben. 1 kg húst 4-5 fordulóban tudok "csak" megsütni"1. tepsiben mennyi a max kg amit meg lehet sütni? 1, 2?
2. mennyi ideig áll el a sütlt hús a hűtőben?
3. ha többet akarnék sütni, akkor gondolom nem szabad vékonyra vágni mert akkor több felületen oszlik el ugyanaz a mennyiség. hasábokra is lehet vágni, nem csak vékony szeletekre?
4. vastagabb hús esetén nem kell több olaj alá? az olajban sül meg, vagy a hőtől? úgy értem az olaj vagy a sütő hőjétől?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mormota
senior tag
hát hallod, te aztán tényleg kezdő lehetsz főzésben ilyen érdekes kérdésekkel
na lássukcsak:
1: nincs igazán maximum mennyiség. hogy mennyit sütsz meg az csak idő kérdése. mert pl mint azt tudjuk a tizen, huszon kilós pulykák is átsülnek egyben, ha elég ideig sütjük őket.
persze nem kell kipróbálni (én nem akarom, attól azért kicsit félek )
igazából a jó ízlés határa, és a türelmed szab határt: tudniillik, hogy adott helyen (tepsi) minél több húst akarsz sütni, annál többet kell egymásra tenned, és minél többet teszel egymásra annál több ideig kell sütnöd, hogy jó legyen de ez csupán fizika, és józan ész2: a sült hús eltartásának legjobb módja, ha zsírban, sok zsírban teszi el az ember, (amiben sült) mert a zsír tartósítja, és szigeteli a levegőtől, és kevésbé hajlamos ilyenkor megromlani a hús. (nem tudom te mennyit ettél, de én kisebb koromban nagyon sok zsíros kenyeret, olyan zsírból, amiben apró húsdarabok voltak, és a zsír alján a kocsonyás-hagymás lé. na én ilyen zsírban sült húsról beszélek)
egyébként ha natúrban sütöd, és nem zsírban teszed el, akkor talán 2-3 napnál nem jobb tárolni a hűtőben, még ha hiper-szuper is a hűtő, mert a/ kiszárad b/átveszi a többi kaja szagát c/az állaga nem lesz már olyan, mint frissen.3: nem egészen értem a kérdést. de ha arra akarsz rákérdezni, hogy a nagyobb darab húst milyenre szeld, aprítsd, akkor az a válasz, hogy amilyenre jól esik a szelet az csak azért van, mert úgy könnyű porciózni, és szétszedni a "tömböt".
4: olaj azért kell a hús -és úgy általában majdnem minden alá- mert az akadályozza meg, hogy leégjenek a dolgok a tepsibe. te is tapasztaltad már sütés folyamán, hogy a tepsi falához odaégett pár darabka. ez éppen azért van, mert nincs az étel és a tepsi fala között megfelelő mennyiségű olaj, zsiradék. a sütés minden esetben a sütő hőjétől megy végbe.
nem kell, hogy az egész tepsi ússzon az olajban, én a legdurvább, amit láttam zsírban sütés címén is max 1 centi zsír volt, de abból 3-4-5 centire emelkedett ki a benn készülő kaja.
én általában egy gáztepsis történet alá egy púpos evőkanál kanyarintás zsírt, vagy olíva olajat teszek (az olíva mint megtudtam a hőtől elveszíti a lényegét, tehát csak "kenés" céljából teszem alá, lehet használni sima napraforgó olajat is). fentiakre hivatkozva tehetsz többet is, ha az a célod, hogy a benne sült hús egy részéből húsos, kenyérre kenős zsírt készíts.továbbá én minden tepsis történetemet (kivéve a tészták, és sütemények) letakarom alufóliával a sütés első 2/3-ában. ettől a keletkező gőzök előbb megfőzik az ételt, és levet engednek a dolgok (vizet, ami főzi a dolgokat, ezért se kell víz a húsok alá, csak olaj) és csak a sütés utolsó harmadában veszem le a fóliát, hogy piruljon a cucc, és párologjon el a nem kellő folyadék (ekkor a legvalószínűbb, hogy odaégnek apró darabok a tepsi falához, e ez természetes, és az odaégett részek a legjobbak )
remélem kimerítő volt a válasz
legközelebb lakáséttermet nyitokIllusztrálok, tehát vagyok
-
rii
nagyúr
válasz mormota #2013 üzenetére
igen (-: totálisan kezdő (-:
de kezdek képbe kerülni
most már csak azt szeretném így hirtelen megkérdezni, hogy sütőpapírral való süté hogy néz ki? (-:
oda kell olaj, vagy a pácolt hús úgy is olajos?
tegnap este az olajnak "köszönhetően" botrányos szag volt a kecóban, most talán már kiment ... de rájöttem, hogy nem a hússütést kell elhagynom, hanem csak az olajat (-:
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mormota
senior tag
az annyi, hogy tepsibe papír, és rá a cucc. nem szükséges olaj, elég a pác olaja.
a tésztákhoz még az se kell. ilyen pl a pizzatészta, vagy lepény, esetleg sütemény is.
de ilyen a muffinpapír isa sütésnél oda kell figyelni, hogy ne hevítsd túl, mert akkor füstöl, és az nem frankó
Illusztrálok, tehát vagyok
-
rii
nagyúr
válasz mormota #2015 üzenetére
köszönöm
haladok-haladgatok ....
múltkor túl sok pác-olaj került a tepsibe, és elkezdett égni )))-.megszabad még kérdeznem, hogy csirkemellfiléből milyen wokban elkészíhető főtt kaját lehet cisnálni, amiben van mondjuk barna rizs, meg zöldség? fagyasztott zöldség?
mondjuk wokban lehet pörköltet is csinálni nem?vagy nemcsak wokban..... :-/
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
izé ... lehet alufóliába csomagolva sütébe tenni a cuccost? ilynekor az olaj sem folyik ki és az olaj szaga is az alufólián belül marad nem? (-.
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mormota
senior tag
ezt nem igazán javasolnám, mert képes, és odatapad a fólia a húshoz, és a milliméteres fecniket nem jó móka szedni a forró húsról, de éppen ezt a célt szolgálja a tepsi lefedése.
cs.mellfiléből meg... hát pl nagy apróra vágott hagymát pirítasz, rá a cs.mellfilé kockákat, megszórod tandori fűszerkeverékkel, felöntöd csöpp fehérborral, majd miután megfőtt a hús, hozzáteszed a rizst is.
tejföllel lehet megküldeni a tányéron.kb ilyen lesz
Illusztrálok, tehát vagyok
-
andy83
aktív tag
Házi kenyér, még nem próbáltam, de kiváncsi lennék rá, hogy sikerül...
facebook.com/SzeretekMozizni
-
Archanon
őstag
Eehj, de ennék már egy jó omlós élesztős kenyeret én is. Bár mi a teljes kiőrlésű liszt hívei vagyunk - itthon a jó kis házimalom, a frissen őrölt tönkölybúzaliszt roppant egészséges, hasznos, és finom dolgokat lehet belőle sütni; már ha épp van alapanyag hozzá. Az élesztő viszont nálunk sajnos tabu dolog ("egészségügyi" okokból - amúgy senkinek nem lenne vele problémája, csak édesanyám mizériája, hogy "nem, az rossz"), ezért mi rendszerint szódabikarbónával emeljük meg a tésztát. Más lesz, "kicsit" tömörebb, de ugyanúgy finom.
Illetve az utóbbi 2 hónapban kipróbáltam a kovászt. Úgy második próbálkozásra már sikerült is, nagyon jó. Elképzelni sem tudtam volna, hogy ez ilyen jó... ez az enyhén savanykás ízvilág nekem nagyon bejött (természetesen a család többi tagjának is), így elhatároztam, hogy fogok még párszor ilyet sütni. Egyedül az elkészítése igényel sok időt, és odafigyelést... mondjuk én is random dobálom össze a cuccokat, nem méregetek grammokat, aztán lesz amilyen lesz. Van itt még valaki, aki próbálta már a kovászos kenyeret? Tapasztalatok, vélemények?
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
andy83
aktív tag
na, aranygaluska viszont már rég volt a menün...
facebook.com/SzeretekMozizni
-
szumoo
senior tag
De furcsa nekem ez a fajta aranygaluska.
Azért is mert nálunk a családi körben az aranygaluska lényegében tejbegrízből szaggatott galuskák hada. A tejbegrízt keményre főzünk és kanállal galuska formájúra szaggatjuk egy jénaiba. Ezt pirított zsemlemorzsával szórjuk meg és utána percek alatt elfogy.Sz.
A nyúlon túl?
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Egy kicsit szükségem volna a fantáziátokra
Kitaláltam, hogy ha már van kenyérsütő gépünk, akkor használom egy kicsit unortodox módon is, tésztakészítésre. A tésztát a kenyérsütő géppel elkészítem, megkelesztem, majd jó két tenyérnyi köröket nyújtok belőle. Ezeket a tésztákat megrakom valamivel*, majd félbehajtom, összenyomogatom a szélét, és be a sütőbe.
*Na, ezt a valamit kellene jól kitalálni. Én valami olaszos vagy legalább is mediterrán hangulatú, töltelékre gondoltam, darált hússal, paradicsomszósszal, fokhagymával, sajttal és még pár dologgal.
Mit lehetne még beletenni? Mivel lehetne kicsit megturbózni, és különlegessé tenni?
-
Archanon
őstag
válasz DeFranco #2024 üzenetére
Vegetáriánus létemre a darált húshoz nem tudok sokat hozzászólni, egyébiránt már így is jól hangzik. Kb. hajtogatott pizza. Ezerféle tölteléket lehetne neki kitalálni...
Nem vagyok gyakorlott szakács (bár lennék!), itthon sincs igazán változatos alapanyag, de azért elég gyakran szoktam fantáziálni finom ételekről, amiket de megfőznék/megsütnék. Ezek közül a legkülönfélébb pizzák előkelő helyet foglalnak.
Szerintem: pariszósz, fokhagyma, kukorica, (darált hús,) bazsalikom+oregano (alap), összekotyvaszt, mehet a tésztára. Esetleg kockázott sajtdarabkákat is keverhetsz hozzá, biztos jó ízt kölcsönözne neki. Összehajt, tetejére pedig mindenképp reszelnék jó sok sajtot (többfélét), végül joghurttal/tejföllel benyammognám (a vega változatot).
A kukoricát ki lehet váltani pl. gomba+bab párossal. Vagy azzal együtt. Véleményem szerint illenek egymáshoz, szóval...
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
mormota
senior tag
válasz DeFranco #2024 üzenetére
ezt úgy hívják, hogy lepény
én szoktam halasat csinálni: apróra vágott hagyma+tejföl+tonhal (lehet bármilyen halkonzerv is) összetörve összekeverve.
vagy pl paradicsomkarika+sajt+oregano
vagy bacon+sajt
vagy szalonnakocka+hagymaés még sokan mások. kb tényleg bármi tehető bele.
a tésztagyúrást pedig én a saját kezeimre szoktam bízni, kb 5 perc alatt kész van, nem kell sokat szívózni vele. már annyira tudom, hogy fejből:
500 gr liszt 300ml tej vagy vízben egy kanál cukor, bele élesztő, felfuttatni
egy csipet só, olívaolajlehet még bele butítani elég sok mindent a tésztába: kockázott sült szalonna, magvak, karikázott zöldhagyma, stb
Illusztrálok, tehát vagyok
-
kenny123
addikt
Talán van itt egy szakács, vagy egy jóféle feleség/anyós.
Bélszínérmék, fokhagymával tűzdelve, szalonnába burkolva.
Mi a pontosabb megnevezése? Esetleg elkészítése?Köszi
[ Szerkesztve ]
yo
-
mormota
senior tag
válasz kenny123 #2028 üzenetére
esetleg Bélszín Berrichonne módon
(angol bélszín, angol hátszín) Tűzdelt bélszín pecsenyelével. Körete: párolt gesztenye, sült angolszalonna, párolt kelkáposzta és gyöngyhagyma.de vannak ilyenek ám meg ilyenek
és még lehetne turkálni gugliban bőven
Illusztrálok, tehát vagyok
-
DeFranco
nagyúr
válasz mormota #2026 üzenetére
Ez a lepény? Nem is gondoltam volna. Azt sejtettem, hogy ismert dolog lehet, csak nekem új, de köszönöm a variációkat, ha nem lesz ilyen dög meleg, beizzítom a sütőt rá Kézzel tésztát nem gyúrok, egyrészt lehetőség sem nagyon van rá (szép és praktikus konyhánk van, de erre nem igazán van felkészítve), meg ha már van nekünk gépünk, akkor hadd dolgozzon
@Archanon: ezek is jó tippek, szerintem össze fog ebből állni valami. Ha lesz alkalmam, beszámolok a pontos receptről
[ Szerkesztve ]
-
mormota
senior tag
válasz DeFranco #2031 üzenetére
hát gép... ki mit ért alatta: van robotgépem, tészta adapterrel (az a csigavonalas), azzal szoktam elkezdeni, aztán amikor már nem annyira trutty, akkor kézzel befejezem. akkor tuti a tészta, ha már nem tapad oda az edény falához (ugye a hozzáadott olívaolaj miatt)
Illusztrálok, tehát vagyok
-
DeFranco
nagyúr
válasz mormota #2032 üzenetére
Kenyérsütő gép. Én is meglepődtem, de azzal az egy 200 forintos méretű lapáttal olyan stramm, egységes, csomómentes frankó kis tésztát képes kikarvarni, meg utána kétszeresére keleszteni, hogy megszólal.
Azóta nem vettünk kenyeret boltban.
Arról nem is beszélve, hogy összeöntöm ami kell, és a kész tésztát kiveszem. Nincs koszolás, nincs lisztezés, nincs deszkázás, nem szalad a konyha, 20x20 centiméteren belül meg van oldva a mutatvány.
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz DeFranco #2033 üzenetére
Milyen kár is, hogy egy ilyen kenyérsütő gép igencsak sok elektromosságot zabál, és nincs 5 kilós kiszerelésben. (Vagy rosszul tudom?) Ide hozzánk édeskevés lenne egy olyan picike kenyérke...
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Archanon
őstag
válasz Kalandor #2035 üzenetére
Mihez képest nem igaz... Áramfogyasztásunk nagy részét mondjuk a két gép, egy hűtő (illetve most már 2), valamint egy fagyasztó teszi ki, no meg még talán a házimalom. Ezeken kívül igyekszünk minden mással spórolni (még ha azok minimális összeget is tesznek ki). Na mármost, ha minden második napra számolsz ilyen értékek mellett 5 kilót... Azért megdobná a villanyszámlát 3-4 ezressel, ami nekünk azért sok. Örülök, hogy még net van, és nincs lemondva...
Kenyeret boltban meg nem veszünk néhány éve. Itt a jó kis sparhelt, házimalom, pár zsák tönkölybúza, no meg bátyám. Szódabikarbónás kenyér. Biztos hallottál már róla. (Az élesztő nálunk sajnos tabu - jó anyám mizériája...)
Néha én is ráfogom magamra, hogy "kenyeret sütök", de nem igazán szokott megfelelően sikerülni. Élesztő híján a legjobb, amit csináltam, az jó pár adag (adagonként 4 kilónyi végeredménnyel) kovászos kenyér volt. De az szerintem nagyon jól sikerült, egyedül az állaga lehetett volna valamivel "szivacsosabb", de már így is közel volt a boltban kapható nem kovászoshoz. Még majd kísérletezek vele.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Archanon
őstag
válasz Kalandor #2037 üzenetére
Állítólag alkohollá alakul a szervezetben, és egy csepp alkohol már "butító hatású". Engem különösebben nem érdekel, de a kistestvéreimet nem kínozhatom azzal, hogy én eszem a jó élesztős kenyeret, ők meg nem kaphatnak belőle. Egyébiránt a szódabikarbóna sokkal költséghatékonyabb megoldás. Amúgy megfelelő mértékben fogyasztva ennek sincs semmilyen káros hatása. A sütőpor az már más, mert abban aztán tényleg "minden" van szódabikarbóna mellett.
Amúgy szorozd meg kb. 5-tel a sütések számát, akkor lenne itthonra elég úgy, hogy még más kaja is van olykor.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
andy83
aktív tag
Na itt a legújabb kipróbálni való: Túrós bodzás kalács
Nekem a bodza kicsit furcsának tűnik, bár emlékszem, gyerekkoromban szedtünk bodzát, és csináltunk belőle szörpöt... Szóval érdekes lehet... Vélemény?facebook.com/SzeretekMozizni
-
andy83
aktív tag
Egy kis fagyi még nyár végére
Citrom fagyi
Eper fagyifacebook.com/SzeretekMozizni
-
mormota
senior tag
házi tortilla
15 dkg liszt
2 ek olaj
1/2 tk só
1/4 cs sütőpor
1 dl vízösszekeverjük, összegyúrjuk, hagyjuk pihenni
6 felé választjuk, és darabonként 20-25 centis korongokra (vékonyra) nyújtjuk, és a forró teflonserpenyőben mind a két felét kisütjük. elég neki kb 40-50 mp egy oldalon)a belevaló bármi lehet.
paradicsom-paprika-hagyma apróra vágva midnenképp, és hozzá lehet kevergélni sajtot, tejfölt, mustárt, olajos halat, paradicsomos halkonzervet, maradék bolognai spagetti szószt, BÁRMIT[ Szerkesztve ]
Illusztrálok, tehát vagyok
-
zuzu000
őstag
Sziasztok!
Mit lehet csinálni ha az edényre rátapadt a fedő? Tejberizs van benne, de lehetetlen leszedni a tetőt.
-
mormota
senior tag
válasz zuzu000 #2042 üzenetére
olyan nincs, hogy lehetetlen.
-először próbáld meg kés hegyével, de vigyázz, hogy le ne törd a hegyet.
-bármilyen aprócska hegyes tárggyal próbálj meg rést nyitni a belső tér és a környezete között.
-nyomd össze picit a lábos oldalát, hogy kicsit ellipszis alakú legyen, és így a fedő kör alakjától eltérő módon remélhetőleg kiszökik a vákuumaztán ha nem megy, akkor végső esetben melegítsd újra a kaját, és a keletkező hőre könnyen le kell jönnie a fedőnek.
Illusztrálok, tehát vagyok
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, egy szörp készítésben jártas ember véleményét kérném.
Készítettem pénteken almaszörpöt, de nem lett az igazi.
3kg piaci almát (kis, lédús, sárgás pirosas kerek alma) meghámoztam, kimagoztam és ledaráltam, majd vízzel felöntöttem (nem sokat, kb, hogy ellepje), belefacsartam egy citromot és felfőztem.
Leszűrtem az alma darabkákat (az almapépből rétes készült ), majd literenként 50dkg cukrot adtam hozzá (2,6liter volt, 1,3kg cukrot tettem hozzá), felforraltam, majd kis lángon fennhagytam még egy fél órát és kész.A problémám vele, hogy egyrészt nem vmi sűrű az állaga (kb kétszer annyit kell belőle raknom, mint a bolti szörpből), illetve az, hogy az alma íz nem vmi erős.
Cukrosnak cukros (egyes receptek szerint literenként 1kg (!) cukrot kellett volna tennem bele, de azt már túlzásnak éreztem), de az alma íz nagyon enyhe, a keserű ízt egyáltalán nem érezni, a cukor dominál benne.Mit rontottam el?
Esetleg más almával kellett volna csinálnom?
Kevesebb vizet rakni hozzá (kb 8dl ment bele)?[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
andy83
aktív tag
Házi májas, mindenkinek ajánlom kipróbálni! Összehasonlíthatatlan a boltival!
facebook.com/SzeretekMozizni
-
Coccolino_O
őstag
Mire lehet felhasználni a rántott dolgok (hús, karfiol, stb.) készítésénél a megmaradt tojást, lisztet és zsemlemorzsát? Vagy a nyers hús miatt inkább kuka?
[ Szerkesztve ]
-
mormota
senior tag
válasz Coccolino_O #2047 üzenetére
mi úgy hívjuk, hogy kutyakaja
egyébként a liszttel semmit nem tudunk, ha van gusztusod, akkor leszitálva visszateheted a többihez, vagy ha nem akarod, akkor paprikás lisztet csinálsz belőle halhoz.a tojáshoz hozzákevered a morzsát úgy, hogy massza állagú legyen, hogy még lehessen formázni és ne legyen túl kemény.. kicsit sózod, apró 2-3 centis golyókat, vagy akármilyen lapos alakot formázol belőle, és ugyanúgy kisütöd, mint a húst olajban.
amikor aranybarna a külseje, akkor kész.
rájössz majd, hogy milyennek kell lennie az állagnak, hogy ne legyen túl kemény kisütveIllusztrálok, tehát vagyok
-
Timocicu
aktív tag
válasz mormota #2048 üzenetére
Coccolino_O és mormota: én ehhez annyit tennék hozzá, hogy ugyebár, csak akkor frissen, mikor megmarad, akkor kerüljön felhasználásra és én szoktam bele tenni pici szódabónát kb késhegynyit, úgy nem szívja tele magát úgy olajjal és nem is lesz olyan kemény, valamint kis fűszer, petrezselyem is feldobja vagy ha van otthon egy kis darabka vagy konzerves májkrém, azt is bele hozzá lehet csapni és nem lesz olyan " liszt ízű"
[ Szerkesztve ]
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
Új hozzászólás Aktív témák
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Skoda Scala - Szövetszőnyeg garnitúra
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Autómatrica és prémium minőségű matricák PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Üzleted van? Akkor ilyen nyitvatartás matricával dobd fel! PH tagoknak 30% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen