Új hozzászólás Aktív témák

  • m3ss

    veterán

    válasz python1 #62011 üzenetére

    a vaszon korulotti teruletet emlegeted tobbszor is, de ez inkabb immersion miatt szamit, persze onnan is johet vissza feny, ami aztan a mennyezetrol meg a foldrol tovabb rontja a kontrasztot a vasznon, de a tobbi fal, jellemzoen a vaszon oldalan meg a mennyezet a fontosabbak.

    nem ér a fekete szövet sem, ha nem 100%-ig elnyelő, mert pontosan annyira veri vissza fényeket, mintha világos lenne
    ez igy szimplan nem igaz, kulonben vilagos is lehetne minden moziszoba.

    Tulajdonképpen 2 variáció lehet életképes a nappalis mozizásra, teljesen sötét falak, bútorzat, vagy kompromisszum és beletörődés, megbékélés a helyzettel
    a kompromisszumos resz meg ezer iranyba mehet el, pont ezert beszelgetunk errol.
    na most ezek a linkelt moziszobak, amik amugy jol neznek ki, 90%-uk vak sotet es 90%-uk nem nappali. szepen befotozva, klassz vilagitassal jol kiexponalva jol neznek ki. de itt fog a gyerkoc termeszetes feny mellett rajzolgatni nappal? :) se ablak, se feny legtobbon. ahol meg vilagos a padlo vagy a mennyezet, ott meg fele lesz mar a 10% adl kontraszt is sztem. ha csak mozizni jarnek a szobaba, biztos nem lenne bezs szinu a mennyezet vagy vilagos barna a szonyeg. el kell donteni hogy instagrammon legyen idealis vagy filmnezes kozben :DDD
    de majd kimerem itthon, latom teged is erdekel hogy mennyit ront a kontraszton a szoba, en ezt pedzegettem multkor, hogy jo lenne ilyen iranyu meres, de senkit se erdekelt igazan. pedig tok jol fogynanak utana az alr vasznak sztem :DDD
    emlekszem, hogy Szepinel pl. egy vilagosabb jelenet mellett pl. brutal sotet volt hozzam kepest hasonlo fenyero mellett, ugyanezzel a vaszonnal. es meggyozodesem hogy sotetebb a szobam mint a nappaliban mozizo juzerek 90%-nak.
    amit meg irtok Bbecivel, hogy nem ertitek hogy miert akarna valaki vilagos szobat. nem is feltetlen a vilagos szobarol van szo, nezhet ki jol egy sotet fal. de ilyen esetben altalaban vilagos a mennyezet. ha viszont a mennyezet is sotet max annak fog tetszeni, aki projektor forumra irogat :D nekem egy felhos napon ugy, hogy van 15nm+ ablakfelulet egy kb 25 nm-es helyisegben es van 2x2m vilagos resz mennyezeten meg egy 135" 1.2 feher vaszon olyan sotet van, hogy lampat kapcsolok iroasztalnal ha meg akarok talalni valamit...ilyen a fal, meg a mennyezet nagy resze.
    full feher mennyezettel sokkal elhetobb lenne, de az meg odabasz a vetitesnek..na en ezert erolkodok.

    #62027python1 ez pl nem tul vilagos jelenet, saccra lehet 4-7% adl. szerintem ez lehet kb. a hatar ha tippelni kellene. de siman lehet hogy hulyeseget beszelek igy meres nelkul...egy ilyen jelenetnel meg egy kozepesen sotetitett nappali amivel mi probalkozunk is valszeg jo meg. hany fl-el vetitesz? de ha van nagyobb mondjuk 16:9 vaszon, esetleg gain is nagyobb, fenyero is nagyobb, meg a jelenet is vilagosabb akkor mi a helyzet vajon merve? erre vagyok kivancsi.
    amugy total nem mervado ezt fotozgatni, teljesen mas egy kamera dinamika atfogasa, mint a szeme. kerdes a jpeg konverzio is mit csinal az arnyekokkal..ha esetleg szerkesztes, exponalas soran ugyeltel ra, hogy kb annyi latszodjon az oldalfalbol amit szemmel latsz, akkor ok. de ha csak kattintottal egyet akkor random..

    #62020Martin Eden hany metert fed be a mennyezeti fuggony? erdekes, hogy elfer saccra 10-20cm helyen osszehuzva. milyen anyag amugy? foci kozben atlatszik valamennyire a mennyezeten levo anyag? vagy sotetbe borul?
    erdekes, hogy nagyon hasa sincs, bar szerencsere nem kellett nagy szelesseget lefedned.

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Új hozzászólás Aktív témák