Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz jurasa #63987 üzenetére

    a parhuzamosan futo "regi csucskategorias gep" diskurzust akkor nyugodtan es teljesen ignorald, jellemzoen semelyik nem fog ilyen korulmenyek kozott sem ertelmezheto kepet, sem ekkora kepet vetiteni. az LS-5 az a runco LS-5, egy 7000 USD modell ami 15 eve jelent meg es 7 eve nem gyartjak. 135"et konkretan 5.5 meterrol vetit ki es projectorcentral ekkora tavrol 63nitet ir (meregdraga alternativ lencsevel lehet 4.5 meterrol is megvan, igazabol neked tokmindegy): pincebe rakott mozira mai napig tokeletes, masra meg kb semmire. tetejeben a teljes magyar szervizhalozat par szakit jelent. plusz HDMI 1.3 es 8bites szinteret tud, szoval kb tenyleg arrol van szo, hogy a kontrasztja es az optikaja miatt mai napig egy nagyon szuk felhasznaloi retegnek remek, de minden masra felejtos. te nem esel bele ebbe a szuk felhasznaloi retegbe. hasonlo helyzetekben altalaban meg a Barco F22 szokott feljonni, az neked szinten felejtos, hasonlo indokok miatt, tetejeben az a mai szemmel a tobbsegnek elfogadhatatlanul hangos. regi Sim2 gep detto, es azoknal az sem egyertelmu, hogy egyaltalan a jelenlegi elfogadhato fHD gepek szintjet elerik-e par modell eseten. meg egyszer, neked felejtosek.

    a Benq W1070 / W2000et jellemzoen azert szokas ajanlani, mert elfogadhato a fenyalagutjuk es a chipjuk, tetejeben hasznaltan altalaban relative olcsoak. W2000 hasznaltan ritka, reszben megintcsak nem gyartjak evek ota, reszben ha valaki 4-5 eve 600 euroert vett egy projektort amit mozizni nagyon 1500 euroig nehez lecserelni, akkor nem biztos 3000 eurot ki akar adni az egyertelmu upgradere. ezeknek annyi az elonye, hogy jellemzoen 3 meterrol 120"et mar kivetitenek es egy lesotetitett nagyszobaban mai remekek filmezni. nalam viszont pl a redony mellett extravastag sotetito is van, mert itt svedeknel nem megy le teljesen nyaron a nap.

    gyakorlatilag egy atmeneti helyzetben vagyunk, ahogy futnak ki a halogenlampak. LEDes gepeknek van elonye (a lampak betiltasan kivul is), egyszerubb utankalibralni ja es osszehasonlithatatlanul kevesbe bonyolult huteni.

    X3100i eseten egyebkent ott a kifuto x3000i is, akcioban lehet sokkal jobb vetel, mert azert boven nem hatalmas a kulonbseg. feher falakkal ugy, hogy tokeletesen nem tudsz lesotetiteni egyebkent valoszinuleg jobb is, mint az X4000i, amirol itt a topikban meg szo volt. ok, deneverbarlangban (pincemoziban) a feketeje gyengebb lenne, de te nem oda veszed.

    mindketto (ebben a generacioban) 0.66os DMD: ez nativ 2718x1528 pixeles felbontas, a 0.47es 1080p, a 0.33mas 1280x720. DMD mikromeretu tukroket hasznal, szoval minel tobb a pixel, annal reszletesebb lesz az eredmeny. a szam itt inchet jelent. regi (15 eves, ld elso bekezdes) gepeknel 0.94es chip is voltak, de jellemzoen 1080p vagy 1920x1200 felbontason, mert ott volt a gyartastechnologia hatara. a fizikailag kisebb meretu mikrotukroknek pedig van elonye is, ld a kommentarom a fenyerorol es a zajrol. kisebb DMD viszont jellemzoen egyszerubb es kisebb hazat jelent, plusz olcsobb. egyebkent pl a Benq W2000 is 0.66os DMDt hasznal, viszont az is meg egy regebbi, 1080p nativ felbontasu chip. szoval adott generacion belul nagyobb DMD -> filmezni jobb, de egy 15 eves csucskategorias chip boven belepokategorias szintre csuszik mai szemmel, a gyartastechnologia es a meret osszes hatranyaval extran. ami miatt a 15 eves csucskategorias chipet meg mindig imadjak, hogy altalaban hasonlo (meregdraga) optika es kivitelezesi minoseg jar melle. kb mint megvenni egy 15-20 eves csucs hazimozi integralt erositot: a vegfok resze mai napig szuper lesz mert ott nagyon nem tortent elorelepes, a vezerles es minden mas viszont elavuloban. viszont ameddig kvazi vegfokkent hasznalod, addig szuper vetel lehet. -> konkluzio: modern gepek kozul ha 0.47 ala nem akarsz menni, semmikeppen, ha mozizni akarsz, mert alatta mar fullHD sincs meg, szoval a reszletgazdagsaga rossz lesz ekkora meretben es harom honapon belul cserelni fogod. 0.66 jobb, de abbol a legolcsobb kb az X3000i most akcioban, 0.94 letezeset meg ignoralhatod.

    x3000i (vagy x3100i) eseten egyebkent probalnam olyan helyrol venni, ahol adott esetben vissza tudod kuldeni. par helyen ki is lehet oket probalni (hazavinni), de ez sajnos ritka, neked pedig egy bemutatoterem nem teljesen relevans.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák