Új hozzászólás Aktív témák

  • tibbike01

    őstag

    Sziasztok,
    Tegnap megérkezett a TS-233 (használtan), túl sok időm nem volt vele foglalkozni, de az biztos, hogy mostmár én is a Qnap táborba tartozom. Ezelőtt még nem volt NAS-om, így rögtön lenne pár kérdésem.

    1, Az eladó nem küldte hozzá a HDD csavarokat, anélkül is be tudtam tenni a 2TB-os lemezt, de szeretnék hozzá csavarokat biztos, ami biztos alapon. Tudnátok segíteni, hogy pontosan melyik csavar kell nekem esetleg honnan vegyem/rendeljem? Láttam van Alin is. Esetleg valakinek lenne elfekvőben?

    2, Static, thin, thick kötet: most egy 2TB Toshiba vinyó van benne, ebből kb 1.3TB-ot szeretnék torrentre használni (plex kiszolgálás). Ezek nem fontos adatok, nem kell másolat, biztonság...semmmi.
    A fennmaradó részt kb 700gb pedig a fontos adatoknak (képek, telóképek-synchro, videók, néhány dokumentum) szeretném dedikálni. Erről a kb 700gb adatról szeretnék majd a 2.ik slotba helyezett 1TB-os vinyóra időköznként (mondjuk minden vasárnap) készíteni egy másolatot. A kérdésem az, hogy ezt hogyan vitelezzem ki pontosan? Milyen kötetet csináljak? Kell-e particionálni...stb.

    3, Egyelőre csak egy darab 2TB-os vinyóm van, majd valamikor jövő január-februárban tervezek venni egy 1TB-os vinyót, akkor állítanám be a biztonsági másolást. Kérdésem, hogy a pillanatkép rögztítés mire jó pontosan? Akár lehetne azt is alkalmazni arra a 700gb adatra?

    4, Jól tudom, hogy a NAS-nak az a jó, ha mindig megy, tahát folyton be van kapcsolva? Itt van valamiféle trükk, ötlet, hogy habár be legyen kapcsolva, de kevés áramot zabáljon, halk legyen, viszont, ha kell, akkor rendelkezésre álljon?

    5, Érdemes/kell-e bármilyen biztonsági szoftvert/tűzfalat bármit használni otthoni mezei felhasználóként?

    Nagyon köszi előre is a válaszokat! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák