Spóroljuk sávszélességet!

WebMonitor

Sok cégnél követelmény, hogy bizonyos mértékig kontrollálni tudják munkavállalóik internetböngészési jogosultságait. Ez nem pusztán a munkára fordított idő és a hatékonyság növelése miatt fontos, hanem a cég legális, biztonságos működéséhez is elengedhetetlen lehet, hisz akár egy árlistaként feltüntetett letöltési link is mutathat olyan fájlokra, melyek trójai programokat is rejtenek, „későbbi felhasználás céjából”.

A hagyományos, teljes mértékben felhasználóalapú webfilterek meglehetősen nehézkesen adminisztrálhatóak, és az áruk megemésztése is „hosszú távú gondolkodásmódot igényel”, míg a naplófájlelemzés útján működő alkalmazások használata kényelmetlen, lassú, és működésük nem teszi lehetővé a nem valós idejű megfigyelést, valamint a jogosultságok szabályok szerinti korlátozását, csupán „ott helyben” tehetünk ellenlépéseket.

A GFI a fenti problémát felismerve megoldásért először a saját háza tájékán nézett körül. Mivel már évek óta volt egy olyan terméke – a Download Security 6.0 –, amelyik tartalom- és letöltésszűrési funkciókat látott el, illetve még korábban készítettek ügyfeleik számára egy ingyenes, egyszerű, de valós idejű, internetforgalom-felügyeleti alkalmazást – WebMonitor 2.0 –, így kézenfekvő volt a két termék integrálása. A döntést majd egy éves fejlesztési munka követte, hogy a két alkalmazás tényleg egymás részévé váljon. Az új terméket végül Webmonitor 3.0 névre keresztelték, hisz jóval többet tud, mint csak a letöltések ellenőrzése.

Röviden-tömören a WebMonitor egy ISA szerverek részére készült plug-in, melynek segítségével az adminisztrátorok valós időben felügyelhetik és kontrollálhatják a rakoncátlan felhasználók internetböngészését és letöltéseit. Az alkalmazással lehetőségünk nyílik a nemkívánatos tartalmak automatikus letiltására, valamint a letöltendő fájlok biztonsági szűrésére is. Mivel a termék az ISA szerveren fut, ezért a hálózat átkonfigurálása nincs szükség, külön szervert nem igényel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • GFI

Azóta történt

  • Ahol más nem véd meg

    A GFI legújabb terméke a hordozható és vezeték nélküli eszközök kaotikus használatát igyekszik kordában tartani.

Előzmények