A HP új mobilos szolgáltatása: milyen sminket tegyek fel?


A HP szokatlan területre lépett egy új fejlesztésével: a kozmetikai ipar egy szegmensét nézték ki maguknak.

Az ötlet végtelenül egyszerű: a mobiltelefon-tulajdonosok készítenek magukról egy képet, ezt elküldik egy adatbázisnak, ahol egy szoftver kielemzi, hogy az adott személynek milyen szín-összeállítású smink a kedvező, s ajánlatot is tesz a megszerzendő termékre.

Nina Bhatti, a HP digitális képfeldolgozásért és nyomtatásért felelős vezető kutatója szerint sok bátortalan vagy nem eléggé tájékozott nőt segíthet fejlesztésük az arcához, bőréhez illő smink, a megfelelő színharmónia kialakításában.

A különleges szolgáltatást lehetővé tevő technológiát a HP laborja már két éve kifejlesztette, és sokfelé – lakberendezés, különféle dizájnok kialakítása, divattervezés – használják már – amellett, hogy a fő területen, a nyomtatók által kiadott képek színösszeállításánál betölti feladatát. Az alapvető igény, mely egyáltalán elindított egy ilyen fejlesztést, a nyomtatott képek minőségének javítása volt, s a szoftver egy kép számtalan jellemzőjét figyelembe véve alakít ki egy – meghatározott – optimális hatást.

A szolgáltatás igénybe vevő hölgyeknek a kamerás, netes mobil mellett szükségük lesz egy színskálára is, de több befektetés nem kell. Amikor megérkezik egy digitális felvétel a szerverre, akkor ott egy program összehasonlítja az adatbázisban lévő körülbelül 200, mintának számító modellel, majd a felhasználó kap egy szöveges üzenetet, hogy az ő bőrtípusának milyen make-up lenne legjobb, aztán egy második szövegüzenetben kiegészítő szereket, rúzst, pirosítót stb. ajánlanak neki.

Nina Bhatti szerint sok olyan nő is kaphat így professzionális tanácsokat, aki nem engedheti meg magának a drága kozmetikai szalonok tanácsadóit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények