Jövő tavasszal jön az iPad 2?

Noha korábban felmerült, hogy az Apple még az idén piacra dobja a hihetetlenül népszerű iPad második generációját, ma már látható, hogy erre nem fog sor kerülni. Távol-keleti források most azt valószínűsítik, hogy a táblagép frissítése valamikor a jövő év első felében jelenik majd meg.

A helyi alkatrész- és hardvergyártókkal jó kapcsolatot ápoló tajvani DigiTimes azt írja: az amerikai vállalat három helyi nyomtatottáramkör-gyártótól rendelt áramköri lapokat a második generációs tablethez. A három cég – az Ibiden, a Tripod Technology és a TTM Technologies – nagy vezetéksűrűségű ún. HDI nyomtatott áramköröket készít majd az iPad 2-höz, kis mennyiségben már decembertől. A lap forrásai szerint a második generációs iPad sorozatgyártása februárban indul meg, és a terméket még 2011 első negyedévében bejelentik. E menetrend szerint az új készülék – a cég szokásos 12 hónapos termékciklusa szerint – körülbelül egy évvel az első generáció után kerül majd piacra.

Az Apple termékeivel kapcsolatos híreket közlő AppleInsider már hónapokkal ezelőtt azt írta, hogy az új modell fejlesztése a tesztelés előrehaladott fázisában jár. Steve Jobs cége természetesen semmilyen információt nem közölt eddig a termékről, de a várakozások szerint a második generációban már lesz kamera – ezt hiányolták leginkább az első vásárlók –, és így támogatni fogja az iPhone 4-gyel bevezetett és a legújabb iPod touchban is elérhető videotelefonálási alkalmazást, a FaceTime-ot.

Az áprilisban kiadott iPadből az erős kereslet és a kezdeti gyártási nehézségek miatt hónapokon át szűkös volt a kínálat, a szállítások csak a nyáron váltak olajozottá azokban az országokban is, ahol egyáltalán bevezették a terméket – számos piacon, köztük például Magyarországon még nem is került erre sor. Az iSuppli piackutató előrejelzése szerint az idén világszerte 15,6 millió tablet talál gazdára, ebből 13,8 millió iPad lesz. Jövőre a teljes forgalom 57,3 millió darabra nő, az Apple gépéből pedig 43,7 millió fogy majd – jósolják az elemzők.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények