Jól startolt a Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy TabEgy hónap alatt több mint 600 ezer Galaxy Tab táblagépet adott el világszerte a Samsung, amelynek így minden esélye megvan arra, hogy teljesítse az év végére nem túl ambiciózusan előirányzott egymillió darabos forgalmi tervét. Az október elején elsőként Olaszországban piacra dobott tablet ma több mint 30 országban – köztük Magyarországon is – kapható, jellemzően mobilszolgáltatóknál, melyek a hűségszerződést vállaló ügyfeleknek kedvezménnyel adják az amúgy 700 euróért árult hardvert.

A Google Android operációs rendszert futtató, 7 colos kijelzővel rendelkező Galaxy Tab az első komoly ellenfele a termékkategóriát megteremtő iPadnek. Az Apple készülékéből annak idején az első egy hónapban egymillió példány fogyott, pedig a gép akkor még csak az Egyesült Államokban volt kapható.

A Samsung közleménye szerint a Galaxy Tab iránt a legtöbb országban erős, a kínálatot meghaladó kereslet mutatkozik. Az előrejelzések szerint a tabletek piaca robbanás előtt áll. Az iSuppli piackutató úgy számol, hogy az idén világszerte 15,6 millió táblagép talál gazdára, ebből 13,8 millió iPad lesz. Jövőre a teljes forgalom 57,3 millió darabra nő, az Apple gépéből pedig 43,7 millió fogy majd – jósolják az elemzők.

A Samsung androidos modellje e hónaptól hazánkban is megvásárolható, elsőként a T-Mobile, majd a Vodafone kínálatában jelent meg, a mai naptól pedig a Telenornál is kapható. Míg az első két szolgáltatónál akár 90-100 ezer forintos áron is elérhető a táblagép, addig a Telenornál a legkedvezőbb ajánlat 130 ezer – illetve a weboldalon megrendelve: 123 490 – forint. Ezek az árak minden esetben mobilinternetes adatforgalmat is magukban foglaló tarifacsomagokra vállalt kétéves hűség esetén élnek.

Azóta történt

Előzmények