Frissítve: Készül az iPad bevezetésére a magyar T-Mobile

A Deutsche Telekom ma bejelentette, hogy a 3G-vezérlővel is rendelkező iPad készülékekre szabott tarifacsomagokat fog bevezetni a „következő hónapokban” Magyarországon és Lengyelországban. A szolgáltató közleménye az Apple táblagépéhez igazított konstrukciókról egyéb információt nem közöl, és részleteket a hazai leányvállalattól sem sikerült megtudnunk, mert a T-Mobile sajtóosztálya hírünk megjelenéséig nem válaszolt a megkeresésünkre.

Amint az ismert, az idén áprilisban az Egyesült Államokban piacra dobott és azóta világszerte több országba bevezetett iPadet az amerikai gyártó Magyarországon hivatalosan nem fogalmazza. A cég arról hagyományosan nem ad tájékoztatást, hogy mely régiókban mikor tervezi egy-egy terméke árusításának elindítását, így nem tudható, hogy hazánkban mikortól lesz kapható a termék. A T-Mobile mai közleményéből is csupán sejthető, hogy erre az elkövetkező hónapokban sor kerül majd.

A kérdés az, hogy a mobilszolgáltató maga is árulja-e majd a készüléket, vagy csupán egyedi internetes tarifacsomagot kínál hozzá. Ezidáig az iPadet világszerte a kiskereskedelmi láncokban lehetett csak megvásárolni – illetve az Egyesült Államokban újabban az egyik operátor, az AT&T boltjaiban is –, a mobiltársaságoknak csupán annyi szerep jutott, hogy hűségszerződést nem igénylő, havidíjas mobilinternet-csomagokat kínáljanak hozzá. Ilyen tarifacsomag szerepel például a német T-Mobile kínálatában is.

Apple iPad

Friss hír viszont, hogy franciaországi és egyesült királyságbeli mobilszolgáltatók hamarosan megkezdik az iPad kedvezményes árú értékesítését a tarifacsomagokra hűségszerződést vállaló ügyfeleknek – a készülék korábban ilyen támogatott konstrukcióban sehol sem volt kapható. Franciaországban a France Telecom, az Egyesült Királyságban pedig az Orange és a T-Mobile UK készül erre.

Bár a brit szolgáltatók semmiféle részletet nem árultak el az új konstrukcióról, a volt francia monopolszolgáltató kifecsegte, hogy a mobilinternet-csomaggal összecsomagolt iPad decembertől lesz kapható, akár 279 eurós áron. A készülék legolcsóbb kiszerelése ma Európa-szerte 499 euróba kerül, a legolcsóbb 3G-s modell ára pedig 599 euró.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a magyar T-Mobile melyik megoldás bevezetését tervezi, és azt sem, hogy pontosan mikor. A nyugati előzmények alapján elképzelhető, hogy a szolgáltató kizárólag ipades mobilinternet-csomagot vesz fel a kínálatába, de az is lehet, hogy maga is forgalmazni fogja a készüléket, a hűséget vállaló ügyfeleknek a kiskereskedelmi árnál kedvezőbb áron, és akár már a jövő hónaptól. Ha a vállalat sajtóosztályától ezzel kapcsolatban információkat kapunk, természetesen megírjuk.

Frissítés: Szerda délelőtt megérkezett a T-Mobile válasza: a cég egyelőre nem fogja felvenni az iPadet a kínálatába, csak – a megszokott nyugati modell szerint – tarifacsomagokat kínál majd a géphez. Ahogy a fogalmaznak: „A T-Mobile a közeljövőben nem forgalmazza az iPadet Magyarországon, viszont az iPadhez kapcsolódó tarifacsomagok és szolgáltatások elérhetőek lesznek a szolgáltatónál.”

Azóta történt

  • A gyerekek is iPadet vennének

    Egy amerikai felmérés azt vizsgálta, hogy milyen elektronikai eszközökre vágynak leginkább az iskolás korú gyerekek.

Előzmények