Árakat emel a Netflix

Amint a színészek befejezik a régóta elhúzódó sztrájkot, a Netflix egyből árakat emel.

Amint arról többször beszámoltunk, Hollywoodban igen komoly fennakadások és problémák vannak, részben az AI, részben a fizetések miatt – az írók és a színészek is sztrájkolnak, régóta.

Ennek kapcsán derült ki a The Wall Street Journal jelentéséből, hogy amint a színészek sztrájkja befejeződik, a Netflix egyből felemeli a reklámmentes csomagjának az árát.

A jelentés alapján a Netflix globális szintű áremelést hajtana végre, de feltehetően az USA-ban és Kanadában vezetnék be először az új díjakat, állítják a jól értesült források. Arról nem esett szó, hogy pontosan mikortól és mennyivel emelnék meg az előfizetés árát. A Netflix hivatalosan nem reagál a kérdésre.

A színészeket képviselő SAG-AFTRA és a stúdiókat felkaroló AMPTP tovább tárgyalnak egymással. Éppen ma tartják a következő megbeszélésüket. Az írókat képviselő szervezet előzetes megállapodást kötött egyébként Hollywooddal, 5 hónapnyi sikertelen tárgyalás után – bár sokan azt a megállapodást is rossznak tartják.

A Netflix februárban egyes országokban csökkentette az előfizetési csomagjainak árait. Ugyanabban a hónapban elindította a jelszómegosztás felszámolását, majd májusban ezt több mint 100 országra terjesztette ki.

Azóta történt

Előzmények