A politikai tartalmak szűrésével kísérletezik a Facebook

Elsőként Kanadában, Brazíliában és Indonéziában tesztelik a változtatásokat.

Egy ideje már nyílt titok, hogy a Facebook a jövőben megpróbálná a háttérbe szorítani vagy elrejteni a politikai jellegű tartalmakat.

Nemrég a közösségi óriás bejelentette: a politikai tartalmak szűrésébe kezd kísérleti jelleggel Kanadában, Brazíliában és Indonéziában, elsőként még csak felhasználók kisebb csoportjainál. Ezután Amerikában is így tesz majd a vállalat.

A Facebook hangsúlyozta, hogy a politikai tartalmak szűrése nincs hatással az olyan tartalmak megjelenésére, amelyek a hatóságoktól, kormányszervezetektől, egészségügyi intézményektől és megbízható szervezetektől származnak.

A közösségi cég azt is kiemelte, hogy nem törlik a politikai tartalmakat a platformról, a céljuk azt, hogy az felfedezhető és megbeszélhető maradjon, miközben tiszteletben tartják, ha valaki ilyesmit akar látni a hírfolyamjának tetején. A változtatásokról pedig kikérik majd a felhasználók véleményét is.

A héten a Facebook egyéb módosításokat is eszközölt: betiltotta a koronavírus elleni oltásokkal kapcsolatos tévinformációkat, valamint a helyi választásokat befolyásoló hamis fiókokat törölt Ugandában és Palesztinában.

Azóta történt

Előzmények