Hackerek meglopták az HBO-t, a Trónok harca forgatókönyveit is megszerezték

A betörők célja nem egészen világos, de azt ígérik, folytatják megszerzett tartalmak publikálását.

Hackerek állítólag sikerrel támadták meg az HBO szervereit, és onnan saját állításuk szerint kb. másfél terabájtnyi adatot szereztek meg, köztük több sorozat még be nem mutatott epizódjait, illetve a Trónok harca következő, még adásba nem került négy részének forgatókönyvét – írta meg tegnapi tudósításában az Entertainment Weekly.

Az HBO megerősítette az értesülést, és közleményükben elismerték, hogy nemrég biztonsági incidenst tapasztaltak a rendszerükben, melynek következtében jogvédett anyagok kerültek ki innen. A társaság azonnal vizsgálatot indított, feljelentést tettek a rendőrségen, illetve biztonsági cégek közreműködését kérték, hogy feltárják a történteket.

Az esetre maguk a betörők hívták fel a figyelmet, akik a Nagypályások (Ballers), illetve a 104-es szoba (Room 104) még adásba nem került részeit már elérhetővé is tették online. A hackerek közölték, hogy hamarosan még több megszerzett anyagot hoznak nyilvánosságra.

Az HBO azt nem erősítette meg, hogy mely sorozatokról van szó, de Richard Plepler vezérigazgató körlevelet küldött az alkalmazottaknak, melyben tájékoztatta őket a betörésről.

Azóta történt

Előzmények