Mekka felé fordul az új LG-telefon

Az LG Electronics a közelmúltban mutatta be F7100 Quiblah mobiltelefonját, amely a világon elsőként rendelkezik olyan kijelzővel, amelyről leolvasható, milyen irányban van Mekka. Az úgynevezett Kibla-kijelző az aktuális földrajzi hosszúság, szélesség, illetve város meghatározása révén informál a muzulmánok szent helyének irányáról (a Kibla imádkozási irány, amely a Mekkában levő Kába felé mutat). A telefon képes jelezni az ima időpontjait is.

Az új LG mobil az alábbi funkciókkal is rendelkezik: Java-támogatás, üzenetrögzítő, GPRS, 40 hangú polifonikus csengés, MMS, EMS, személyes határidőnapló (amely naptárat, (világ)órát és ébresztőórát is tartalmaz), pénznem-konvertáló, számológép, 250 tárolóhellyel rendelkező telefonkönyv, játékok. Az F7100 tömege csupán 89 gramm, a Li-polimer akkumulátor 3,5 óra beszélgetési időt, valamint akár 200 óra készenléti időt biztosít. Az új telefon csúszóbillentyűzete révén a színes kijelző látható felülete megnagyobbítható, így az nagyobb képek megjelenítésére is alkalmassá válik.

Kenn Suh, az LG Electronics telekommunikáció és GSM részlegének igazgatóhelyettese elmondta: „Függetlenül attól, hogy a hívő hol tartózkodik az ima idején, telefonjával könnyen meghatározhatja Mekka irányát. Az LG Electronics globális és regionális digitális technológiai vezetőként folyamatosan új, csúcstechnológiás megoldások kifejlesztésén dolgozik. Célunk, hogy vevőinknek a lehető legjobb minőségű termékeket kínáljuk. Napjainkban a legkorszerűbb mobiltelefonok figyelembe veszik a helyi földrajzi és kulturális igényeket is. Új, tájolós mobiltelefonunk piaci bevezetése részét képezi stratégiánknak vásárlóink minden szükségletének kielégítése érdekében.”

Suh hozzátette: „Vezető pozíciónk eléréséhez és megtartásához elengedhetetlen a fejlesztés és a legapróbb részletek figyelembevétele. Az elmúlt egy év alatt az LG komoly tényezővé vált a régió mobiltelefon-piacán, új telefonunk pedig tovább bővíti a már most is sikeres LG mobil-termékkínálatot. Reményeink szerint új modellünk specializált telefonként kitűnően pozícionálja magát a regionális piacon, hiszen a beépített iránytű ott is használható, ahol a GPS funkciók nem elérhetők.”

„A Kiblát és ima időpontját jelző funkciók egyedülállóak a világ mobiltelefon-piacán. Az új termék bevezetése kitűnő bizonyítéka az LG társadalmi elkötelezettségének a világ ezen részén. Az LG Electronics és az Al Sayegh Brothers Trading mindig is nagy figyelmet fordítottak a helyi piac igényeire, ez a kulcsa közös sikerünknek” – tette hozzá Abdul Jabbar Al Sayegh, az Al Sayegh Brothers Trading elnöke.

A jövőben Közép-Keleten és Afrikán kívül az LG a Kibla-telefon piacát kiterjeszti az egész világra, beleértve olyan ázsiai országokat is, mint Malajzia vagy a legnagyobb lélekszámú iszlám közösség hazája: Indonézia.

Azóta történt

Előzmények