Samsung mobiltelefon merevlemezzel

A Samsung a holnap kezdődő ITU Telecom Asia 2004 kiállításon mutatja be az első mobiltelefont, amely merevlemezt tartalmaz – az SPH-V5400 kis winchestere 1,5 GB tárkapacitást biztosít.

Az összecsukható készülék egy 240x320 pixel felbontású LCD- és egy 128x128 képpontos OLED-kijelzőnek ad helyet. A szolgáltatások sorában megapixeles kamera, tévékimenet, 64 dallamos polifon csengőhang, MP3-lejátszó és FM-rádió is megtalálható. Ez utóbbiról némileg eltérőek az információk, az IDG News Service egy transzmitterről tud, amelynek segítségével a lejátszott zenék egy közeli rádión is megszólaltathatók. A telefon Dél-Koreában szeptember vége előtt jelenik meg az üzletekben, ára 800 dollár körül alakul.


Forrás: tecCHANNEL.de

Bár a hasonló háttértárral ellátott mobiltelefonok ötlete nem új, a merevlemezek miniatürizálása és sorozatgyártása most érte el azt a szintet, hogy ezekben a készülékekben is alkalmazhatók legyenek. Jelenleg a Hitachi, a Cornice és a GS Magicstor kínálatában szerepel 1 hüvelykes lemezes tároló, hozzájuk még ebben az évben csatlakozik a Seagate, a Toshiba pedig már bemutatta 0,85 hüvelykes egységeinek prototípusait.

Azóta történt

Előzmények