Portál kis- és középvállalkozásoknak

Az Európai Unió Phare előcsatlakozási alapjának támogatásával 2004. márciusában, "e-com" néven az elektronikus kereskedelem fejlesztését támogató program indult a hazai kis- és középvállalkozások számára. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium társfinanszírozásával megvalósuló program a kis- és középvállalkozások versenyképességének javulásához az e-kereskedelem fejlesztésével járul hozzá. A program keretében létrehozott e-kereskedelmi portál 2004. október 1-től mindenki számára elérhető vált.

A kkvportal.hu a Phare e-Commerce program és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával készült. Az oldal és valamennyi azon megjelenő tartalom tulajdonjoga a Magyar Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Társasághoz (MVF Kht.) tartozik, a tartalomszolgáltatást, valamint a kkv-knak nyújtott egyéb interaktív szolgáltatásokat a Phare e-Commerce Projekt nyertese, a KPMG Hungária Kft. által vezetett konzorcium biztosítja, melynek tagjai a LAUREL Számítástecnikai Kft., a Comprad Kft., a KFKI ISYS Kft. és a portugál SILICON Sa. cég.

Regisztrálás után az érdeklődő kkv-k máris számos olyan internetes eszközt használhatnak a portálon, amelyek segítenek abban, hogy az internetet saját üzletük fellendítésére használhassák. Ilyen lehetőség többek között, hogy céges weboldal és termékkatalógus készíthető ingyenesen, vagy például közösségek szerveződhetnek a szakmai problémák megbeszélésére, tapasztalatok cseréjére.

Az oldal azoknak is hasznos információforrás lehet, akik napi munkájuk során gyakran szembesülnek az Európai Unió követelményeivel, ugyanis az „EU info bázis” a lehető legszélesebb körű információforrás a hazai kis- és középvállalkozások számára az EU-val kapcsolatban.

Azóta történt

Előzmények