Tovább késik az Office 2007

A Microsoft új irodai programcsomagjának premierje tovább csúszik: a szoftvervállalat bejelentése szerint a termék nem októberben, hanem az év végén készül el és válik hozzáférhetővé egyes nagyvállalati ügyfelek számára, a kiskereskedelemben pedig 2007 januárja helyett az „év elején” jelenik meg. Azt egyelőre nem tudni, hogy az újabb késés hatással lesz-e a Windows Vista premierjére. Idén márciusban ugyanis éppen arra hivatkozva halasztották el az új Office bemutatóját januárra, hogy jobb, ha az a Vistával egy időben kerül piacra. Elemzők szerint szinte biztos, hogy a Vista sem lesz készen akkorra.

„A belső teszteket és a második béta-változattal kapcsolatos felhasználói visszajelzéseket látva átütemeztük a Microsoft Office 2007 kiadásának időpontját 2006 végére. A szoftver 2007 elején lesz széles körben és mindenki számára elérhető. A pontos dátumot a termék minőségével és teljesítményével kapcsolatos visszajelzések alapján fogjuk megállapítani” – áll a szoftvercég közleményében.

Az újabb halasztás bejelentésével egy időben a Microsoft azt is közölte, hogy a hatékonyság javítása érdekében megválik 214, az értékesítésben dolgozó alkalmazottjától az Egyesült Államokban. Helyükre 66 új dolgozót vesznek fel, így a létszám összesen 148 fővel apad. A szoftvercég hangsúlyozta, hogy a leépítésnek nincs köze az Office bemutatójának csúszásához.

Azóta történt

Előzmények