Fizetni kell az Office tesztváltozatáért

Szerdától pénzt – letöltésenként 1,5 dollárt – kér a Microsoft azoktól a felhasználóktól, akik a vállalat honlapjáról akarják letölteni az Office 2007 irodai programcsomag második béta-változatát. A díj bevezetését azzal indokolják, hogy a tesztverzió iránti érdeklődés olyan mértékben felülmúlja a várakozásokat, hogy szükségessé vált a letöltés költségeinek kompenzálása – azaz manapság divatos eufemizmussal letöltési hozzájárulásnak nevezhetnénk a fizetendő összeget. Mint kiderült: a béta 2 május végi kiadása óta több mint 3 millióan töltötték le a szoftvert, ez pedig 500 százalékkal több, mint amire számítottak.

A döntés nem érinti az Office 2007 interneten kipróbálható tesztváltozatát – ez a lehetőség továbbra is ingyenes. A Microsoft szóvivője elmondta azt is, hogy mindazok, akik már letöltötték – vagy szerdáig letöltik – a csomagot, ugyanúgy ingyenesen juthatnak majd hozzá a technikai és egyéb frissítésekhez, mint korábban. „Ez az első eset, hogy a Microsoft pénzt kér egy Office-bétáért, és nem is tervezzük ezt rendszeressé tenni” – tette hozzá.

Amint arról hírt adtunk, a szoftvercég új irodai programcsomagja a jelenlegi tervek szerint az év végén készül el és válik hozzáférhetővé egyes nagyvállalati ügyfelek számára, a kiskereskedelemben pedig 2007 januárja helyett az „év elején” jelenik meg.

Azóta történt

Előzmények

  • A PowerPoint is sebezhető

    Egyre gyakoribbak a Microsoft Office elleni támadások. A Word és az Excel után a prezentációkészítőt is elővették a crackerek.

  • Lesz OpenDocument-támogatás az Office-ban

    A Microsoft egy nyílt forráskódú konvertert készít a két formátum közti átjárhatóság megteremtésére.

  • Tovább késik az Office 2007

    Elemzők szerint az újabb csúszás a Vista-bemutató ismételt halasztásának lehetőségét valószínűsíti.