A felhőbe költözik az Ubuntu fejlesztői konferenciája

Az Ubuntu fejlesztő közösségének menedzsere, Jono Bacon bejelentette, hogy megváltozik a szakmai találkozók (Ubuntu Developer Summits – UDS) menetrendje és formája: a korábbi, félévente más-más városban megtartott konferenciák helyett a jövőben háromhavonta rendezik meg az UDS-t, ám már nem egy adott helyen, hanem a „felhőben”, vagyis online eseménnyé alakul át.

Bacon leírja, hogy Canonical által kezdeményezett találkozók formáját azért változtatják meg, hogy még nyitottabban, még több embert elérve szervezzék a közösséget, lehetőséget adva azoknak is, akik különféle okokból nem tudnak elutazni egy konferenciára. Épp ezért már a 2013 májusára, Oaklandbe szervezett gyűlést sem tartják meg.

Az online események két napig tartanak, és kihasználják a digitális technikák adta lehetőséget a kommunikációban (videoközvetítések, hasonló módon lefolytatott viták stb.). A technikai hátteret többek között a Google+ Hangouts On Air adja.

Az első új formában megtartott gyűlést a jövő héten, március 5-6-án tartják, a következőt a tervezett oaklandi konferencia időpontjában, majd a Canonical a két esemény sikere vagy kudarca alapján dönt a folytatásról.

Azóta történt

Előzmények