Új hozzászólás Aktív témák

  • setup

    tag

    válasz ctrlaltdel13 #60019 üzenetére

    Én úgy tapasztalom, hogy az utómunkában szeretik a gammát (nekem) túl alacsonyra venni, úgy értem egy oled panelen is teljesen ugyanúgy kevésnek érzem, ergo semmi köze a vetítéstechnikához annak, hogy én megemelem és látok mindent.
    Egy túlvilágított vetített képen sem fogsz többet látni, ha a rögzített értékeket nem csapod felül, csak lebarnulsz tőle szerintem.
    Millió féle általános célra gyártott gép képét látom a munkában. Az ilyen 3-4 ezer Lumenes gépekbe benyomnak egy minimum 240W-os UHP-t és szétvakulsz tőle, pláne sötétben, ha eco-ra teszed az eleve vacak kontrasztját csak tovább rontod. Az ilyen led-lézer vackok meg pláne katasztrófa. Totál fakó képe van mindegyiknek ráadásul egy vagyon, lásd Casio és társai.
    Igaz, hogy az enyém 3500 dollár volt újonnan, de 2009-ben volt annyi, ma meg már 150k körüli fix áron lehet lőni eBay-en, ami azt jelenti, hogy licitben addig sem megy fel és a lelke, egykori árának oroszlánrésze a precíziós lencserendszer száz évesen is ugyanolyan minőségű, mint a gyártás után 1 nappal mivel hogy üveg az egész.
    Ráadásul a mozi gépeknek nem kell akkora fényerő, így kisebb teljesítményű izzó is elég. Az enyém is 165W gyárilag, így egy vatta új lámpa 30k hozzá és kora ellenére FullHD.
    Szóval én azt mondom az első és legfontosabb egy jó gép, mert egy túlvilágított általános célra szánt gép köré kár locsolni a pénzt sallangra. Ha nincs elég lóvé, akkor használtan kell venni, de házimozi gépet és minden más csak utána jöjjön.

Új hozzászólás Aktív témák