Fokozott hálózati biztonság a GFI-tól

A GFI a héten jelentette be, hogy elkészült a világ legnagyobb számban letöltött hálózatbiztonsági szkennerének és egyben patchmenedzsment szoftverének legújabb verziójával, a LANguard Network Security Scanner (N.S.S.) 7-tel. A terméket nagy várakozás előzte meg, mert ez a verzió már tartalmazza a hazánkban régóta várt új funkciót, a magyar nyelvű patchek kezelését.

A termék megvizsgálja az összes hálózatba kötött gép adatait és beállításait, összegyűjti az összes hálózatbiztonsággal összefüggő információt, az elemzésből jelentést készít, majd például hiányzó szervizcsomagok vagy biztonsági javítások esetén automatikusan telepíti azokat, illetve javaslatokat tesz a biztonsági rések elhárítására. Beépített patchmenedzsment szoftverével akár olyan gyártók alkalmazásai vagy azok kiegészítői is feltelepíttethetők vele a hálózat gépeire, melyek telepítői nem rendelkeznek ilyen lehetőséggel, vagy egyáltalán nincs hozzájuk telepítő rész, így a LANguard NSS komoly alternatívája a kevésbé költséghatékony Microsoft SMS-nek.

Az új verzió még gyorsabb hálózatszkennelést ígér – különös tekintettel a vezeték nélküli hozzáférési pontokra és az USB eszközökre –, és felkészítették a népszerűbb antivírus és antispyware termékek vizsgálatára is. Így most már képes ellenőrizni, hogy a hálózat gépein az elérhető legfrissebb definíciós fájlok találhatóak-e, ami praktikus mind egy hálózatbiztonsági audit, mind pedig a központi menedzsmenttel nem rendelkező vírusirtó szoftverek felügyelete szempontjából.

Újdonság még, hogy az új LANguard N.S.S. ún. „ujjlenyomat-mintát” vesz a gépek szolgáltatásairól és a hálózati portokról, így ha valaki két vizsgálat között bármit engedély nélkül telepít gépére, arról a LANguard azonnal értesíti a rendszergazdát, ami segít a potenciális veszélyforrást képező szolgáltatások kiszűrésében. A LANguard N.S.S. 7.0 már a Windowst futtató gépekről is képes a linuxos gépek távolból történő hálózatbiztonsági vizsgálatára, ami megkönnyíti a heterogén környezetet üzemeltető rendszergazdák munkáját.

A termék letölthető próbaverziója – további információkkal együtt – a magyarországi disztribútor honlapján érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GFI

Azóta történt

  • IT-biztonság 2005: újabb kritikus kockázatok

    A többplatformos és a hálózati operációs rendszereket érte idén a legtöbb támadás.

  • A GFI LANguard jelenti

    Elkészült a ReportCenter jelentéskészítő add-on a GFI LANguard N.S.S-hez. Hálózati riportok készíthetők eltérő célközönségek számára is.

  • Gyermekvédő vagy kémeszköz?

    A Microsoft ingyenes eszközével a szülők nyomon tudják követni gyermekeik összes online tevékenységét. Vagy bárki bárkiét.

  • Ahol más nem véd meg

    A GFI legújabb terméke a hordozható és vezeték nélküli eszközök kaotikus használatát igyekszik kordában tartani.

Előzmények