Új hozzászólás Aktív témák

  • Rigormortiis

    addikt

    Nem (Nope, 2022, Skyshowtime):

    Ahogy kollégánk szokta volt mondani: masterpiece. Hivatalosan horror, gyakorlatilag csak apró mértékben horror elemeket tartalmazó misztikus scifi-rhriller. Egyetlen feszült jelenettel, de az tényleg odabasz.

    Kezdem azzal, amire én is emlékeztem a film megnézése elött, hogy TILOS megnézni a trailert, ha az ember jó filmélményt akár magának, max a teaser megengedett. Nem is értem, hogy képzelte ezt az Universal. Olyan, mintha a Barlang utolsó percét bebaszták volna a trailerbe. Remélem értitek :K Nincs trailer!

    No de a lényeg, hogy Jordan Peele egy mozicsodát tett le az asztalra (állítólag ismét, csak sajnos a Tűnj El-t még nem láttam, de ezek után a napokban be fogom pótolni). A forgatókónyv kiszámithatatlan, több remek fordulattal, a karakterek, színészek szuperek, a fényképezés...nos...nem véletlenül készült IMAX kamerákkal a film, a kamerák mögött pedig az a Hoyte Van Hoytema állt, akit pl Nolan is fixen alkalmaz a filmjeinél.

    Az a gond, hogy ha ennél röbbet mondanék, az spoileres lenne, de ez egy kurva jó, izgalmas és elgondolkoztató film, tele jelképekkel és utalásokkal. Masterpiece.

    (A hatnyolcas IMDB érékeles félrevezető, bőven jobb ez annál!)

    Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

Új hozzászólás Aktív témák