-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladybug
őstag
Így van. Időnként nézz be rá, és locsold meg a saját levével. Nem szárad ki a hús, és finomabb lesz a bőr is rajta.
Sütés előtt pár órával pácold be, és hagyd állni. Aztán be a sütőbe, és mehet a locsolgatás.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
geot
csendes tag
Sziasztok!
Sajtlevest szeretnék csinálni.
Találtam a neten néhány változatot, de ha van receptetek, annak még jobban örülnék.
Köszönöm!Σαγαπώ Krinya
-
ngabor2
nagyúr
gombás pörköltet szeretnék készíteni, ebben kérnék tanácsot. addig tiszta sor, hogy megpucolom a gombát (csiperke, mert az volt az ócsóbb ), összevágom apróra, leforrázom. de érdemes a pörköltbe tétel előtt megfőzni? darált húsból lesz a pörkölt. milyen sorrendben érdemes összepakolni a cuccosokat?
(igazából nem is pörkölt lesz, mert paprikát nem akarok beletenni, leginkább azért, mert nem szeretem, másrészt nincs itthon ) -
ktg3
őstag
tud nekem vki vmi olcsó gyorsan elkészíthető receptet mondani mert éhehalok a koleszban
-
ngabor2
nagyúr
krumplit főzöl, leöntöd róla a vizet, és úgy forrón ráütsz 2 tojást. átkevered, és letakarva hagyod állni egy kicsit. esetléeg egy kis reszelt sajtot is tehetsz rá. a forró krumplitól megfő a tojás.
főzöl rizset, és mellé knorr édes-savanyú mártás, mindenféle hús nélkül. én nagyon szeretem így is.
főtt tészta + kész milánói mártás (gombás, darálthúsos is van).
olcsó, de macerásabb: krumplilángos.
megfőzöl egy adag krumplit, összetöröd. ha langyosra hűlt, akkor 1 tojással és annyi lissztel, hogy jól gyúrható tészta legyen, összegyúrod. palacsinta formájúra nyújtod, és megsütöd mindkét oldalát. nagyon laktató, most csinálom -
ngabor2
nagyúr
a krumplilángosból nudli lett a tészta ugyan az, csak ezt főzni kell. azért döntöttem inkább emellett, mert ezt könnyebb tárolni, hisz egyszerre annyit úgyse eszek meg, ha meg lefagyasztom, akkor veszem elő, amikor akarom. de a szószt már csak holnap fogom hozzá megcsinálni, frissen jobb.
-
ladybug
őstag
válasz Aranygyerek #821 üzenetére
Nem kell ide benézni.
Miért fogyózol? Meg hát, attól még lehet finomakat enni.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
Fogyókúrásreceptem nincs. Édesanyám szokott rendszeresen fogyókúrázni, illetve apukámat szokta fogyóztatni. Tőle kérek majd tanácsokat, hogyan lehet egy férfinek kevesebb ételt adni.
Amúgy mi inkább tudatosabban étkezünk. Csak szárnyas, sok zöldség és gyümölcs, tejtermék van étlapon. A gyerekek miatt a szénhidrát is fontos, de kenyeret szinte alig eszünk. Helyette pirított kenyér és/vagy kalács kerül az asztalra.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
csirkemano
csendes tag
Diétázóknak két nasirecept:
Máglyarakás másképpen (Egyél kicsim c. könyvből)
5 alma, 3 dkg vaj, 8 dkg barnacukor (nektek édesítő vagy fruktóz), 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 dl víz
A sütőt közepesre előmelegítem, az almákat meghámozom, kicsumázom, kockára vágom, és a vízzel megpárolom. Ha puha (nagyon hamar), hozzákeverem a vajat, 1 evőkanál cukrot, tojássárgákat és a citromhéjat, kivajazott tűzálló tálba teszem. A fehérjét habbá verem, a végén kanalanként hozzáadom a maradék cukrot, majd a szép fényes habot az alma tetejére halmozom úgy, hogy kis csúcsokat képezzen (evőkanállal a legkönnyebb). Kb 20 percre a sütőbe tolom, amíg aranybarna lesz a teteje.
Rakott alma
alma, 25 dkg túró, 2 tojás, 4 dkg vaj, ízlés szerint reszelt citromhéj, fahéj, édesítő
Egy tűzálló tálat kivajazok, meghámozott almát karikára vágva az aljára terítek. Megszórom fahéjjal. A túrót kikeverem a vajjal, citromhéjjal, édesítővel, az almára kenem, majd újabb réteg alma jön. Még egy kevés vajat rámorzsolok a tetejére (a megadott emnnyiségen felül), majd kb 20 percet sütöm.Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
Csimoka
tag
-
Integra
titán
aki minőségi sonkát szeretne húsvétra, az go2 metro és vegyen corvinus füstölt parasztsonkát, vagy parasztlapockát. egyik nagyobb, másik kisebb, minőség ugyanaz!
[Szerkesztve]...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
ktg3
őstag
huuhh vki segítsen nekem
petrezselymes krumpliba mikor kell beletenni a petrezselymet??
azzal főzöd vagy h? -
tütüke
tag
Lehet csokorba kötni a petrezselymet és együtt főzni a krumplival. Igy ha nem szereted magáta növényt, igy még fincsi. De lehet apró darabokra vágni a petrezselymet, hagymát piritani olajon, és ha elkészült a hagyma rádobod, de már ne égjen alatta a gáz. majd a végén a főtt krumplival összekevered az egészet. Nekem igy izlik a legjobban
Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
ktg3
őstag
uh csak most köszönöm meg olyan kaját csináltunk huhú..
miért is jó koleszosnak lenni
1.6 kiló csire fesőcomb jó kis görögös fűszerkeverékkel meg teletűzdelve fokhagymával..
megsütve hmmm...
2 kiló krumpliból petrezselymeskrumpli
mindezt 3 főre
mod:egyébként marhajó kaja mert egyszerű nagyon mondjuk sok idő míg megsül a csirke nade nem baj...
egyre jobb kajákat csinálunk hmm
[Szerkesztve] -
Tütüm
aktív tag
Hű ez hasznos topic,nehezen tudok új kajákat kitalálni magamnak
Amit én még szeretek és gyorsan kész van,a zöldséges tészta:
Olajban pirítani kell fokhagymát,ráönteni mexikói zöldségkeveréket,jól megborsozni,kicsit megsózni,aztán összesütni/párolni,csak vigyázni kell hogy ne annyira hogy kiszáradjon. Aztán ezt ráönteni csavart tésztára,nagyon finom pedig én nem nagyon szeretem a zöldségeseket
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Egy egyszerű kis étel receptje, most ettem meg, szuper:
-veszel csirkemellfilét
-szárnyas fűszerkeverékkel mindkét oldalát izlés szerinti mennyiséggel megszórod (ha nincs ilyened, akkor só, bors, paprika is megteszi), majd 15 percet állni hagyod
-sütőfóliába (ilyen műanyag átlátszó valami) becsomagolod őket, majd 35-40 percig sütöd 180 fokon
Mellé köretnek rizs, meg uborka.
Szuper, teljesen olyan, mintha szabadtéri grillpartin készült volna.
Jó étvágyat! -
ktg3
őstag
vki tudna nekem gyorsan 1 borsófőzelék receptet?
fűszerek azok fontosak!nem kihagyni őket..
thx -
nyávogi
tag
borsófözelék halál egyszerű dolog, fűszer nem nagyon kell bele, csak sok-sok friss petrezselyem.
Ha mirelit borsóból, akkor felteszed a borsót egy nagyon kis vizzel alatta, csipet sóval párolódni, amikor kiengedett, akkor felöntöd annyi tejjel, amennyi ''szószt'' szeretnél hozzá. Amíg összeforr, addig egy fél pohár tejet, ízlés szerint cukrot és 2-3 evőkanál lisztet (vagy fele ennyi étkezési keményítőt) alaposan, csomómentesen összekeversz. Amikor a borsó+tej forr, leveszed a tűzről, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöd a lisztes tejet, visszateszed a tűzre, tovább kevergeted, ameddig besűrűsödik, közben hozzáadod az apróra vágott petrezselymet.
ha csak száraz petrezselyem van otthon, akkor előbb tedd bele, akkor, mikor a tejet öntöd a borsó alá.
Ha friss borsóból csinálod, akkor kicsit több idő kell a puhuláshoz, de vigyázz, mert könnyen túlkeményedhet!az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
Ildika
tag
Úgy látom kicsit elkéstem az ebédidőhöz képest
De azért leírom, én így szoktam (általában kuktában):
A szárazbabot előtte este beáztatom. Másnap felteszem főni, bele só, bors, reszelt fokhagyma (2-3 girizd). Ha megfőtt a bab rántást teszek bele: olaj, liszt, 2-3 fokhagyma girizd és pirospaprika. Egyet forr még a rántással és kész. Tetejére lehet hagymát szelni.
( a nagymamám nem csinálja sűrűre és főz ki hozzá metélt tésztát is)''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
brownus
veterán
Bográcsos kakaspörkölt - ahogy én szeretem
a belevalók:
- 3-5 kilogrammos kakas*
- 5 fej közepes nagyságú hagyma, bő fél kg.
- 1 fej fokhagyma
- fél kg paradicsom
- 2-3 db. paprika (édes)
- fűszerek: kakukkfű, majoránna (keveset), kömény (ebből is keveset), édes őrölt pirospaprika, fekete őrölt bors, só
- 3 dl. száraz vörösbor
A bográcsban megpirítjuk a hagymát, egy picit nem üvegesre! utána hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Amint kész van az alap, mintha lecsót készítenénk beletesszük a húst és a fűszereket, mindenből a szájízem szerint A kakas korától függően főzzük 2-2,5 órát, és az utolsó félórában hozzáöntjük a bort. Akkor lett jó a pörkölt ha úgy besűrűsödött a leve, hogy nem lehet kivenni a paprika és a paradicsom darabkákat. Semmi műszart nem szabad hozzátenni! Azzal csak elb@szni lehet meg túlsózni a pörköltet.
Házi nokedlit ajánlok hozzá
* ha lehet az összes bőrt leszedem róla, a fejét nem rakom bele, a lábakat sem. kivéve ha a családból vki könyörög érte... -
ladybug
őstag
Éreztem én, hogy itt vmi baranyai származás lesz.
Szinte a teljes rokonságom sváb. Nagy részük baranyában él, és mi tőlük tanultuk ezt a receptet. Kétféleképpen szoktuk egyébként készíteni ezt a ''babos tésztát''. Amikor főzelék mellé kifőtt tésztát teszünk, és amikor a sós vízben kifőtt babot megfutattjuk egy kis olajos hagymán, majd összekeverjük a kifőtt tésztával. Mindkettő nagyon finom. A második mellé mindenféle savanyút is lehet enni.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
Nagyon ritkán használok sertéshúst a főzéshez. Csak szükség esetén veszek, az is kb félévente egyszer. Csirke- vagy pulykahúst szoktam venni, és mindenhez et használok. Cigánypecsenyéhez, fasírozotthoz, spagettiszószhoz stb, szóval mindenhez. Ma viszont nem kaptam a kis városunkban darált pulykahúst, és sertést kellett vennem. Ahogy elkezdtem főzni büdösnek éreztem. Nem úgy, mintha romlott lett volna, hanem a húsnak volt szaga. No, el is ment megint a kedvem a sertéshústól.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Thulcandra
senior tag
jól kell megfőzni
volt olyan ember aztmondta nekem ő nyulat nem eszik. csináltam neki nyúlvadast. beájult
volt olyan aki aztmondta sertéspörköltet soha. csináltam neki. beájult
mondjuk pár dolgot, mint a kapormártás, meg a vesevelő semmilyen formába nem tudok megetetni pár emberrel" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
blueGirl
csendes tag
hi, egy kis édesség:
Hozzávalók - 3 dcl tej
3 e. k. liszt
1 zacskó vaníliás cukor
100g vaj
250g kókuszliszt
Elkészités - egy labosba beleöntjük a tejet a liszttel, cukorral, illetve a van. cukrot. Ezeket lassu tuzon elkevergetjuk addig amig egy sűrű masszát nem kapunk. Utánna hozzá adjuk a vajat és a kókuszból kb. 200g-ot. Majd jól összekeverjuk és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt akkor golyókat formálunk belőle és beforgatjuk a maradék kókuszlisztbe és kész is.
[Szerkesztve] -
Warnen
tag
Nálunk épp ellenkező a helyzet. Inkább sertésből főzök itthon, a szárnyasoknak inkább csak a mell részét használjuk. Nem mondom, hogy néha nem sütök egy kis csirkét, de azt inkább csak az asszony eszi. A pulykától pedig egyenesen rosszul vagyok, - rossz tapasztalat.
Mióta inkább csak tápon nevelt sertés húsához lehet hozzájutni, nagyban megváltozott a hús minősége. jóval kevesebb benne a zsír, és annyi víz van benne, hogy sokszor folyadék hozzáadása nélkül is megfő a pöri. A kellemetlen szagot pedig a hallisztes táp okozza, ritkán de szárnyasoknál is előfordul. Ugye azokat inkább maggal tömik, ezért ritkább.
Régebben használtunk melóban olyan sertészsírt, amit hallisztes táppal etetett disznók szalonnájából készítettek. Nagyon büdös halszagú volt, és az ételeket is elrontotta.Beteg? HÁEGYENEGY almát...
Új hozzászólás Aktív témák
- A Lian Li kompakt AIO-k mellé szánt tornya újragondolta a szellőzés módszertanát
- Itt az első olyan, MI-re kiélezett laptop, ami ellenáll a környezeti hatásoknak
- Filmgyűjtés
- Xbox tulajok OFF topicja
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Politika
- Cyberpunk 2077
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Computex 2024: Itt az új ROG Ally
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs