-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
aDM|RaL^
őstag
kukorica az jó, énis szeretem.
viszont van egy egyszerű és nagyon jó saláta amit még szoktam csinálni
ilyen paradicsomos azis... meg fokhagyma, meg sajt!
szóval tejföllel(vagy tejszín???) kell elkeverni a kis gerezdekre vágott paradicsomkat, de előrre foghagymával kell a tejfölt (elég a fokhagymakrém is) fűszerezni, beletolni kevés oreganot, meg nagyobblukon reszelt sajttal elkeverni az egészet.... namost ez valami isteni finom, egyszerú, és fincsiiiihttp://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
Den
veterán
válasz aDM|RaL^ #146 üzenetére
én a bolognait ajánlanám, pontos receptet nem tom fejből, de biztos találsz a neten. Ami a lényeg. csak akkor állj eki ha van időd és türelmed 2-3 órát főzni, és ha tudsz venni, rendes nagyszemű _érett_paradicsomot. Fontos a nagy érett paradicsom, az átlag, félérett teniszlabda méretű narancssárgás paradicsom nem jó erre. Az a hagyományos fajta jó ami bazinagyra megnő
www.simson4t.hu
-
jakobkacsa
senior tag
sot, vaj sokkal jobb - szerintem eleg lesz egy kis 10dkg-os teavaj
2 kozepes gerezd fokhagyma (lehetoleg nyomdkodd szet kessel), egy kisebb fej hagyma (lehet durvara vagva is, rusztikusan, vagy nagyon aprora vagva, hogy fel se tunjon, csak izre), sok mustar, kis ketchup vagy piros arany, so, bors
en szemely szerint uborkat nem raknek bele...Dyslexia for cure found!
-
illusiON
őstag
a kedvenc kajám 1szerü, leiroma receptjét
-lementek a boltba és vesztek fél kiló klenyeret, vajat, párizsit
-hazaértek kicsomagoljátok a cuccot, felvágjátok a kenyeret szeletekre megkenitek jó vastagon vajjal kicsit megsózzátok és rádaraboljátok karikákban a párizsit
-vesztek egy pohár tejet, belekevertek 4 kanál (kiskanál, na ) kakaóport, ha kell megcukrozzátok
-ínyencek megborsozhatják( : no woman no cry : )
-
jakobkacsa
senior tag
ez igy telleg jo, sok bazsalikommal, de sajnos telen enyhen eselytelen az erre megfelelo paradicsom beszerzese...
Admiral: pirits egy kis hagymat, dobalj ra daralt fustolt sonkat vagy parizsit, piritsd eg kicsit, nyers gombat vagj ra, csak 2 percre, hogy ne suljon meg, keverj ki kulon egy kis besamelt (liszt es tejfol kivalo lesz), ontsd fel, oregano es kis kakukkfu
vagy besamel helyett a szokasos fokhagymas paradicsomszosz
bolondithato porehagymaval, brokkolival (ezt elore megparolva - ha szereted)
affene, ehes lettemDyslexia for cure found!
-
Sianis
addikt
nah mostmár minden tiszta! holnap megyek bevásárolni, aztán ha elkészült a mű írok, meg arról is, hogy leányzónak hogyan ízlett!
köszi a segítséget! -
Sianis
addikt
Nem fogom ezt most kipróbálni, de szerintetek milyen lehet, ha megkened a tatárral a kenyeret, aztán egy francia piritósként kicsit megsütögeted? Vagy elrontja az ízét? Én nem akarom most kipróbálni, de vajon milyen lehet?
-
illusiON
őstag
szerintem mielőtt megkóstolod kösd meg az életbiztosíításodat 200 %-osan
( : no woman no cry : )
-
busman
addikt
Pont az a lényeg ,hogy nyers...
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
ToBeY
nagyúr
bonduel mexikói konzerv
5 virsli
1 fej vagy kettő hagyma(izlés dolga)
hagymát lepirítod (olajon zsíron ízlés szerint) utánna a virslit bele azt is lepirítod jöhet a konzerv ketchup,csili só bors oregánó.kis paradicsom püré
És kész is a tök finom gyors még is extra mexkió csilis bab -
Sianis
addikt
Jó reggelt!
No megvolt a nagy bevásárólkörút!
Vettem:
- 2 húskonzerv
- darálthús
- fokhagyma
- vöröshegyma
- só
- bors
amit nem:
-tojás
-uborka
hogy miért? Mert nem volt!
Ezek nélkül is finom lesz? Úgy gondoltam, hogy csinálok darálthúsból is, meg húskonzervből is, hoy megláűssuk melyik a jobb. Vagy ez már túlvarriált? Vagy tojás és uborka nélkül ne is kezdjek hozzá? -
Sianis
addikt
No elkészültek a nagy művek!
Hmm finomak lettek! Főleg a második! alig bírom megállni, hogy ne kajáljam be előre!
Tuti siker lesz! Rájöttem, hogy mennyivel egyszerűbb otthon darabolni a hagymát a géppel!
No meg aztán fokhagyma prés nélkül elég finom művelet a villával törni a cuccot! De ezt is megoldottam!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. -
Judyt
csendes tag
Tényleg hogy sikerült?????
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
-
busman
addikt
Upsz!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
busman
addikt
Vagy talán túl jó lett a vacsi!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
aDM|RaL^
őstag
én meg lusta voltam bolognai szósz recepetet keresni, úgy érzem majd ma nekiállok, egyébként multkor meg csipszszószt csináltam...
elegem lett hogy 300ft a salsa a boltban, aztán fogtam a paradicsompürémet, egy halom zöldséget (csípőspaprika, hagyma (fok, és lila, vörös, paradicsom, blabla) összecsináltam kicsit híg lett, de sütögettem egy ideig így összesűrült, aztán kész is volt a roxx mártás.http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
tildy
nagyúr
-
rii
nagyúr
csak gyorsan bevakkantok, mert munka közben vagyok...
1./ a pörkölt izét nagyban befolyásolja, hogyha szalonnát is teszünk bele.
1.a/ a prökölt ize sokban romli, ha a paprika, ill szalonna kimarad? Olaj, vagy zsír való beel? El lehet rontani sok hagymával? Vegeta nagyon kell bele?
2./ hogy kell babfőzeléket készíteni? tidom, recept(PINT)lap(PONT)hu, de mégis, pár szóban
én még ''csak'' ilyen ''alap'' kajákat csinálokpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mormota
senior tag
1: nem
1a: a paprika igen, a szalonn nem annyira.
hogy olaj vagy zsír... sztem olaj a nyerő
a hagyma sosem elég
vegeta NEM kell bele
2:babfőzeléket addig tudok főzni, hogy áztasd a babot egy éjszakán át vízbe, tedd kuktába, és főzd meg
eddíg menne nekem isIllusztrálok, tehát vagyok
-
Szalma
őstag
( 1- Befolyásolja, de nem feltétlenül jó irányba. Pl. egy vadhúsból, vagy marhából készülő pörköltet nagy hiba elrontani akármilyen szalonnával. De egy háztáji madárhúsból készülő valóban jobb tud lenni tőle...
1/a- Szalonnáért szerintem nem kár, a paprika kesernyés íze kicsit hiányozni fog, valószínűleg édesebb lesz a hagyma miatt. Tehát sok (nagyon sok!) hagymával más ízhatást lehet elérni. Vegetát ne tegyél bele semmi esetre sem!!! És zsíból jobb ízű pörköltek születnek. (Egy hagymás tipp: vágj jó nagy cikkekre egy fej hagymát és az utolsó 15-20 percre tedd bele a pörköltbe.)
2- Ez egy kicsit rázósabb téma. Ismerek vagy ~5 féle, markánsan különböző babfőzi receptet... De sajnos egyiket sem szeretem... Sárgaborsó hívő vagyok...
Pörkölt tippek:
fűszerezés: babérlevél egészben a végén kivadászva, tárkony, rozmaring, kakukkfű, lestyán (vegeta helyett) és érdemes kipróbálni az őrölt paprika helyett szétnyomott csilipaprikával, főleg a vadhúsokat, vörösbor és viszki minden mennyiségben, fokhagyma, stb...)
Szeretettel:
Szalma -
rdi
veterán
sok féle pác van, itt van mindjárt a száraz pác
leggyakoribb ma a legdivatosabb olivában pácolás,fűszerekkel, de só nélkül !!
régebben sokat pácoltak salétromos páclében is ...
De a tatár pácolásához speciális fűszerek nem kellenek...
vagy csak sóban, kb egy hétig (ez nekem nem jött be), utána ki kell áztatni a sóból.
és akkor még nem is beszéltem a tejes pácokról, meg a savanyú pácokról
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
Szalma
őstag
(Ha 3-4 töretlen babérlevelet kiérzel, akkor valami másból van kevés benn...
Javaslom tesztelésre a következő minimalista pörköltet, hogy utána legyen mihez viszonyítani ízben:
20dkg mosatlan, 1cm-esre darabolt borjúbélszín,
2 nagy fej hagyma (~20dkg) piszok apróra vágva (darálva esetleg),
2 fokhagyma, szétnyomva,
1 púpozott evőkanál pirospaprika (ne legyen benne csípős),
15dkg marhafaggyú (ezt kiolvasztani, majd leszűrni) vagy disznózsír,
2 csipet só.
A zsiradék 1/3-ába beleforgatni az összedarabolt húst (zsírt mikróban felolvaszthatod); a 2/3-ával a hagymát és a sót addig párolni, amíg el nem fő róla az összes víz (megszűnik a gőzölés), nagyon kicsit megpirítani, hozzádobni a fokhagymákat, és figyelni rá, hogy amint kijön az illatmaximum, lekapni a tűzről. Húst (a levét is!!!), majd a paprikát belekavarni, vissza a melegítőre, fedőt rá és szorgos kevergetés mellett 20-25 percig párolni, majd fedő nélkül lesütni (nem megégésig), ha szükséges.
Vizet semmi esetre se adj hozzá, elég folyadék van mind a hagymában, mind a húsban!
Ezt etalonnak tekintve lehet nekiugrani az orrba/szájba fűszerezésnek, különben csak vaktában fogsz tapogatózni...)
Szeretettel:
Szalma
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xbox Series X|S
- Gyúrósok ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nubia Neo 5G - olcsó játék
- 3D nyomtatás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Horgász topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen