Szoftverbemutató: Norton Mobile Security

Anti-Theft, Studio, Management

Norton Mobile Security
A Norton Anti-Theft panelje

A második csempe a Norton Anti-Theft címkét viselőé, ez nagyjából lopásgátlónak fordítható. Ez meglehetősen speciális funkció, mert használhatósága nagyban függ attól is, hogy milyen hardveres képességei vannak annak a készüléknek, melyen a Norton Anti-Theft aktiválva van. Példának okáért a Nexus 7 tableteknek három típusa van, és ebből csak egyben van SIM-kártya foglalat, a másik kettőben csak wifi – akárcsak az enyémben. Fontos az is, hogy legyen GPS, ez egyébként minden Nexus készülékben van, tehát ez majdnem teljesen kipipált rész. Azért nem teljesen, mert az ilyen táblagépekbe nem kétirányú kommunikációt lehetővé tévő katonai GPS kerül, hanem olyan, aminek szüksége van internetkapcsolatra. Ha a készülékben nincs SIM-kártya akkor, csak addig kérdezhető le a helyzete, ameddig nem ér ki a rá bekonfigurált wifi térerejéből, vagy ha az illető tudja a készülék PIN-kódját, és az eltulajdonított eszközt otthon szépen rácsatlakoztatja a saját wifihálózatára.

Norton Mobile Security
A szolgáltatás ára külön 39,99 dollár

Ha viszont eddig eljut, akkor még a rácsatlakozás előtt inaktiválja az NMS-t. Már ha persze nem teljesen amatőr. SIM-kártya-védelem is van, azaz ha ez be van kapcsolva, a tolvaj hiába próbálná kicserélni a kártyát, a szolgáltatás abban a pillanatban zárolja a készüléket. Az Anti-Theft egyébként windowsos klienssel is rendelkezik, de ha nem GPS-t használ, akkor tévedésre hajlamos…

Norton Mobile Security
Itt épp nem állt rendelkezésre GPS, tippelt egyet a szolgáltatói internetemet használva, és tévedett úgy 15 km-t

GPS-t használva azonban roppant biztos.

A Norton Anti-Theft és a Norton Studio

Norton Mobile Security
Ha rákattintunk, megnyitja az alapértelmezett böngészőt…

Természetesen a külön csak Windows 8-ra elérhető Norton Studio sem maradhat ki a jóból, így az Anti-Theft onnan is elérhető, egy kattintás erejéig…

A szoftver a Google Mapset használja, kérésre, amennyiben van a készüléken kamera, képes az illetéktelen felhasználóról – Sneak Peek – csendben portrét készíteni, hogy a rendőrségnek szó szerint képe legyen róla. Jó kérdés, hogy mi a helyzet akkor, ha a GPS-adatok történetesen egy 10 emeletes lépcsőházat jelölnek meg.

Továbbá még:

  • Távoli zárolás – Lezárja az elveszett vagy ellopott telefont, illetve táblagépet, így megakadályozza, hogy idegenek használják azt, és hozzáférhessenek a készüléken tárolt adatokhoz.
  • Távoli törlés – Lehetővé teszi, hogy töröljük az eltűnt mobileszközön tárolt adatokat, beleértve a telefon memóriakártyáján található adatokat is. Androidos okostelefonokkal és táblagépekkel működik.

Norton Mobile Security
A Norton Managementből több információ nyerhető, és egészen Windows XP-ig visszamenőleg elérhető

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Százasér' a botnet!

    Webshopban lehet vásárolni feltört gépek ezreit, hogy aztán saját támadás indításához használhassuk őket.

  • Egyetlen szolgáltatássá egyesíti termékeit a Symantec

    A cég áttekinthetőbbé tette szolgáltatásait, és arra törekednek, hogy teljesen online módon kínálják és működtessék a Norton termékvonalat.

Előzmények