Szoftverbemutató: Norton Mobile Security

Biztonsági mentés, visszaállítás és webvédelem

Backup & Restore

Norton Mobile Security
A biztonsági mentés és visszaállítás panelje

  • névjegyek biztonsági mentése és helyreállítása – Menti az androidos mobileszközökön, illetve iPhone és iPad készülékeken tárolt névjegyeket, így azok könnyen helyreállíthatók, ha elvesznek vagy törlődnek, emellett megoszthatjuk őket az eszközök között
  • adathalászat elleni webes védelem – Letiltja a csalással próbálkozó (adathalász) weboldalakat, így megóvja bizalmas adatokat, miközben felhasználó használhatja a mobilhálózatokat és a wifikapcsolatokat

Nos, a biztonsági mentés kimerül annyiban, hogy lementi a névjegyeket. Nyilván nem várható el, hogy korlátlan tárhelyet biztosítsanak egy 5000 Ft-os szoftver mellé, hogy a 8 GB-tól kezdődően bármennyi adatot szabadon feltölthessen a Symantec szervereire a felhasználó, amikor ugye a lényegesen drágább Norton 360 vásárlói is csak 2 GB online tárhelyet kapnak, de azért ilyen apróságok, mint szöveges alapú e-mailek biztonsági mentése még talán beleférnének. Azt nem mondanám, hogy hiánypótló szolgáltatásról volna szó, hiszen ide-oda szinkronizálgathatja az ember a Google és a Microsoft levelezési szolgáltatásai között is a kapcsolatainak elérhetőségeit, sőt akár offline le is mentheti őket, majd feltöltheti külön más webtárhelyre is.

Norton Identity Safe

Norton Mobile Security
Innen biztonságosan elérhető a Norton Identity Safe-ben tárolt valamennyi jelszavunk

A szoftvercsomag tartalmaz egy böngészőt is, ami a Norton Identity Safe nevet viseli annak ellenére, hogy több is annál a szolgáltatásnál, hiszen egy különálló többfüles böngészését lehetővé tévő böngészőről van szó. Az Identity Safe egyébként teljesen ingyenesen letölthető azok számára is, akik az NMS-t nem vásárolták meg.

Web Protection

Norton Mobile Security
Webvédelem: számon tartja, hogy hány káros oldallal találkoztunk

Az androidos eszközök alapból a Google Chrome-ot használják böngészőnek, de nem zárják ki annak a lehetőségét sem, hogy a felhasználó más, harmadik féltől származó böngészőt telepítsen. A Web Protection szolgáltatás segít kiszűrni az adathalászí és becsapós oldalakat is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Százasér' a botnet!

    Webshopban lehet vásárolni feltört gépek ezreit, hogy aztán saját támadás indításához használhassuk őket.

  • Egyetlen szolgáltatássá egyesíti termékeit a Symantec

    A cég áttekinthetőbbé tette szolgáltatásait, és arra törekednek, hogy teljesen online módon kínálják és működtessék a Norton termékvonalat.

Előzmények